Foto: AFP/Scanpix

Tito Vilanova arī nākamajā sezonā būs Spānijas futbola kluba "Barcelona" galvenais treneris, apstiprinājis kluba viceprezidents Hoseps Marija Bartomeu.

Vilanova šosezon ilgstoši bijis pakļauts ķīmijterapijas kursiem, veseļojoties no siekalu dziedzera audzēja. Kopumā viņš savus darba pienākumus klātienē nespēja pildīt gandrīz trīs mēnešu garumā, lai arī regulāri nodeva saviem palīgiem visas nepieciešamās instrukcijas.

Bartomeu uzskata, ka Vilanova ir paveicis labu darbu, pārņemot komandu no izcilus sasniegumus guvušā Hosepa Gvardiolas.

"Viņš turpinās vadīt komandu. Mēs viņam ticam. Pārņemt šo komandu nebija viegls darbs, bet Vilanova to ir ļoti labi paveicis," izteicies Bartomeu.

"Barcelona" šosezon tuvojas pretim uzvarai Spānijas čempionātā, bet UEFA Čempionu līgā komandai, visticamāk, neizdosies pārvarēt pusfinālu, kur pirmajā mačā otrdien tika piedzīvots zaudējums pret Vācijas čempioniem Minhenes "Bayern" ar rezultātu 0:4.

"Tās nav mūsu ēras beigas. Klubā ir izveidota noteikta struktūra un pārmantošana," uzskata Bartomeu, noliedzot, ka vasarā vienība veiks sastāva pārbūvi.

Tajā pašā laikā kluba vadība ir noteikusi transfēru budžetu gaidāmajai vasarai, kas ļaus komandai jaunu spēlētāju iegādei tērēt līdz 50 miljoniem eiro (35 miljoniem latu).

Kā ziņots, pēc šīs sezonas par "Bayern" komandas galveno treneri kļūs Vilanovas priekštecis Gvardiola, kurš no 2008. līdz 2012.gadam aizveda "Barcelona" futbolistus līdz 14 trofejām un kļuva par visiekārojamāko treneri pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!