Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Futbolists Patriks Tvumasi no Ganas, kurš pēdējo pusotru sezonu pārstāvējis "SMScredit.lv Virslīgas" klubu Jūrmalas "Spartaks", pārcēlies uz Kazahstānas vienību "Astana", kam izīrēts uz pieciem mēnešiem, ziņo "Spartaka" mājaslapa.

Iepriekšējā nedēļā Tvumasi bija devies uz treniņnometni Beļģijas spēcīgākās līgas komandā Lēvenas "Oud-Heverlee", kur paspējis piedalīties arī vienā pārbaudes spēlē, taču acīmredzot karjeru tur neturpinās. Tā vietā viņš dosies uz Kazahstānu, lai spēlētu "Astana" rindās.

Iespējams, ka Kazahstānas čempionātā Tvumasi debitēs jau 14.jūlijā, kad "Astana" savā laukumā uzņems čempionāta pastarīšus Uraļskas "Akzhaiyk".

Tvumasi bija "Spartaka" labākais vārtu guvējs, jo šosezon bija paspējis gūt jau sešus vārtus, kas starp labākajiem snaiperiem deva dalītu ceturto vietu.

Šobrīd "Astana" vietējā čempionātā ierindojas otrajā vietā 12 komandu konkurencē ar 18 spēlēs izcīnītiem 34 punktiem. Līdervienībai "Aktobe" tikpat cīņās ir par deviņiem punktiem vairāk.
Savas pastāvēšanas vēsturē "Astana" komanda, kas dibināta vien 2009.gadā, ne reizi nav triumfējusi Kazahstānas čempionātā, bet pērn tā ieguva valsts kausu, nodrošinot iespēju spēlēt UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā. Taču pirmajā spēlē savā laukumā nācās samierināties ar zaudējumu 0:1 (0:1) pret Plovdivas "Botev" no Bulgārijas. Atbildes cīņa 11.jūlijā notiks pretinieku laukumā.

Savukārt "Spartaks" šobrīd virslīgas kopvērtējuma tabulā ieņem piekto vietu ar 12 mačos izcīnītiem 20 punktiem. Līdervienība Rīgas "Skonto" 11 spēlēs iekrājusi 27 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!