Foto: Skonto FC
Par Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta augusta mēneša labāko spēlētāju žurnālistu balsojumā atzīts kopvērtējuma līderu "Skonto" Turkmenistānas pussargs Ruslans Mingazovs.

Savukārt mēneša labākā trenera godu otro reizi pēc kārtas un trešo reizi šosezon izpelnījies "Ventspils" vadītājs Jurģis Pučinsks.

Žurnālistu balsojumā starp izvirzītajiem kandidātiem Mingazovs saņēma pārliecinoši augstāko vērtējumu, apsteidzot gan savu komandas biedru Artūru Karašausku, gan "Ventspils" krievu uzbrucēju Vadimu Jančuku.

Mingazova pārstāvētā "Skonto" komanda augustā aizvadīja sešas spēles, piecās no tām svinot uzvaras un vienu maču noslēdzot neizšķirti.

Pussargs šajā laikā guva trīs vārtus, kā arī ar savu allaž enerģisko spēli regulāri izkārtoja komandas snaiperiem Valērijam Šabalam un Karašauskam lieliskas vārtu gūšanas iespējas.

Tikmēr "Ventspils" komanda Pučinska vadībā augustā izcīnīja uzvaras visās četrās aizvadītajās spēlēs.

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" 19 spēlēs iekrājusi 47 punktus, bet "Ventspils" ar diviem mačiem rezervē atpaliek par sešiem punktiem. Trešo vietu ieņem Rīgas "Daugava", kuras kontā ir 37 punkti 19 cīņās, bet tai ar 36 punktiem 18 spēlēs seko Daugavpils "Daugava". Piekto pozīciju ar 28 punktiem 18 spēlēs ieņem "Liepājas metalurgs" komanda, bet tai četrus punktus zaudē Jūrmalas "Spartaks".

"Jūrmala" ar 18 punktiem 18 mačos ir septītā, bet astoto vietu ar 11 punktiem 18 mačos ieņem Ilūkstes NSS vienība. Tai trīs punktus zaudē "Metta"/LU, kas aizvadījusi 19 spēles, savukārt kopvērtējumu ar septiņiem punktiem noslēdz "Jelgava".

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!