Foto: F64

Šim Latvijas futbola izlases modelim ir gaiša nākotne un tas nākamajos ciklos varētu rādīt labu sniegumu, pēc valstsvienības pēdējās spēlēs Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā sacīja galvenais treneris Marians Pahars.

Atgādinām, ka Latvijas izlase otrdien atspēlējās no divu vārtu deficīta un izrāva neizšķirtu 2:2 mačā pret Slovākijas valstsvienību.

"Tā kā ritēja spēle, esam priecīgi un apmierināti ar rezultātu. Noskaņojums ģērbtuvē bija kā pēc uzvaras," preses konferencē stāstīja Pahars. "Ja šo maču salīdzina ar spēli pret Lietuvu, tad domāju, ka nekas īsti mūsu komandā nebija mainījies. Pret Lietuvu dažādu iemeslu dēļ nebijām gatavi, to maču nevēlos atcerēties. Šodien bija cita situācija – puiši noskaņojās un laukumā izgāja īsti vīri. Bija svarīgi spēli sākt pozitīvi, taču tas neizdevās. Pēc diviem ielaistajiem vārtiem jutos iztukšots. Gaidījām puslaika pārtraukumu, lai motivētu spēlētājus uz spēli. Pēc skaļiem vārdiem un pāris aizmestām lietām tas izdevās, spēlētāji to uztvēra pareizi."

Tāpat Pahars vēl nemācēja rast skaidrojumu, kāpēc Slovākija divas reizes pēc kārtas guva vārtus pēc standartsituācijām. "Varbūt šī ir komandas vājā vieta, bet brāķi vienmēr ir bijuši un no tiem grūti izvairīties," skaidroja Pahars.

Latvijas izlases pamatsastāvā aizvadītajā mačā debitēja trīs futbolisti – Andrejs Kovaļovs, Eduards Višņakovs un Renārs Rode, un Pahars ar šo futbolistu sniegumu bija apmierināts.

"Kovaļovs, manuprāt, bija labākais spēlētājs pirmajā puslaikā, Eduards Višņakovs bija aktīvs sev atvēlētajā laikā un tas, ka pretinieku treneris viņam aplaudēja, kad tika nomainīts, arī kaut ko liecina, bet Renārs Rode guva izšķirošos vārtus. Ģērbtuvē šiem puišiem teicu, ka viņi nedrīkst ieslīkt eiforijā, viņi nedrīkst aizmirst, ka jāturpina strādāt, tomēr viņi noteikti ir izcīnījuši vietu komandā arī tad, kad sastāvā būs visi vadošie spēlētāji," skaidroja Pahars.

Pahars izvairīgi runāja par nākotni, uzsverot, ka novembrī un nākamā gada martā izlase aizvadīs pārbaudes spēles. Viņš tic, ka šie futbolisti var spēlēt lielisku futbolu un kaut ko arī sasniegt. "Galvenais, lai spēlētāji savos klubos spēlē vairāk, jo ir ļoti nepieciešama spēļu prakse."

Iepriekš Māris Verpakovskis izteicās, ka šis viņam varētu būt pēdējais cikls izlasē, tomēr Pahars gribētu, lai viņš turpina spēlēt izlasē.

"Palūdzu viņam sagaidīt novembra pārbaudes spēli. Ja viņš uz to ieradīsies, tad arī padomāsim un izlemsim. Cita lieta ir kāda varētu būt viņa loma. Lai arī kādu lēmumu viņš arī pieņemtu, uztveršu to ar sapratni un cieņu, jo viņš ir mūsu leģenda," teica Pahars.

Tikmēr Slovākijas izlases galvenais treneris Jans Kozāks izteicās, ka pirmajā un otrajā puslaikā komandas spēlēja divas dažādas spēles: "Otrajā puslaikā vairs nebijām drosmīgi, pretinieki bija agresīvāki. Latvijas izlase spēlēja asi, bet mums vairākiem spēlētājiem šī bija pirmā spēle izlasē. Tik īsā periodā nevar pierast pie šī līmeņa."

Slovāku treneris par lūzumu uzskatīja Latvijas otrajā puslaikā ātri gūtos vārtus, jo viņi spēlēja ar milzu aizrautību un bijis redzams, ka viņi vēlas gūt vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!