Foto: F64
Pirms trešdienas vakarā gaidāmā UEFA Čempionu līgas C apakšgrupas mača starp vietējo Beļģijas komandu "Anderlecht" un Francijas čempioniem "Paris- Saint Germain" (PSG) policija aizturējusi 76 potenciālos nemieru cēlājus.

Tiek vēstīts, ka 60 aizturētie nāk no PSG nometnes. Viņiem jau iepriekš bijušas nepatikšanas ar policiju, jo vardarbīgi izrīkojušies ar futbolu saistītās akcijās. Tāpat daudziem no viņiem jau liegta ieeja futbola stadionos.

Preventīvos nolūkos šie PSG atbalstītāji tiks turēti apcietinājumā nākamās 24 stundas.

Savukārt deviņi citi cilvēki - seši francūži un trīs poļi -, kas it kā ir saistīti ar PSG faniem, kādā no Briseles dzelzceļa stacijām tika aizturēti jau otrdien. Vienam no trim poļiem, kuri atceļojuši no Krakovas, līdzi bijis miesnieka nazis. Tikmēr arī septiņi Beļģijas līdzjutēji tika aizturēti uz 24 stundām.

Beļģijas un Francijas varas iestādes gaidāmajam mačam noteikuši augsta riska pakāpi, jo baidās no abu pušu huligānu sadursmēm.

"Šī, iespējams, ir gada pati bīstamākā spēle. Līdz ar to gatavojamies nodrošināt maksimālu sabiedrības un īpašuma aizsardzību," izteicies Anderlehtas mērs Ēriks Tomā.

Paredzams, ka cīņu starp abiem klubiem uzraudzīs 400 policisti.

Abu vienību fani nav samierināmi kopš 1992.gada, kad UEFA kausa izcīņas (tagad Eiropas līgas) ceturtdaļfinālā starp abu komandu līdzjutējiem izvērtās pamatīgas sadursmes, kā rezultātā bija daudzi cietušie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!