Foto: PantherMedia/Scanpix
Krievijas Valsts domes deputāts Oļegs Nilovs ierosinājis aizliegt Ziemeļkaukāzā futbolu, jo tas provocē uz huligānismu, vēsta radiostacija "Eho Moskvi".

Pēc deputāta domām, tieši futbols izraisa konfliktus un domstarpības Ziemeļkaukāza sabiedrībā. "Te tiesnesis nepareizais, te karogus dedzina, te līdzjutēji viens otru apmētā ar akmeņiem. Varbūt mums nav vajadzīgs tāds futbols?" saka Nilovs. Viņš piedāvā futbolu šajā reģionā nomainīt ar citiem sporta veidiem, piemēram, regbiju.

Taču atsaucību kolēģu vidū deputāta ierosinājums nav guvis, pat allaž attiecībā uz Ziemeļkaukāzu agresīvi noskaņotais Vladimirs Žirinovskis šo ideju uztvēra skeptiski. "Jūs vēl kērlingu piedāvājiet!" viņš ironizēja.

Pēdējais skaļais incidents, saistīts ar līdzjutēju uzvedību, bija oktobra beigās, kad Nazranā vietējā kluba fani ar akmeņiem apmētāja Valdikaukāza "Alanija" līdzjutēju sektoru. Savukārt karogu dedzināšanai nav tieša sakara ar Ziemeļkaukāzu - tieši Sanktpēterburgas "Zenit" un Karsnodaras "Kubaņ" līdzjutēji savās tribīnēs sadedzināja attiecīgi Groznijas "Terek" un Mahačkalas "Anži" klubu karogus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!