Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas futbola čempionāta maču starp Maskavas "Spartak", kas bēdīgi slaveni ar saviem agresīvajiem atbalstītājiem, un Jaroslavļas "Šiņņik" pavadīja "balti sarkano" fanu sarīkotās nekārtības - netrūka ne pirotehnikas, ne lamu, ne fašistu simbolikas, ne OMONiešu.

Maču, kas notika Jaroslavļā, "Spartak" līdzjutēji apmeklēja kuplā skaitā, aizpildot vairākas stadiona tribīnes, un, emocijām saasinoties, sāka skandēt komandas atbalsta saukļus. Arvien vairāk iekarstot, līdzjutēji sāka atklāti izmantot pirotehniku, lauzt krēslus, un "kronis visam" bija karogs ar fašistisku simboliku, kas parādījās tribīnēs. Spēle tika pārtraukta uz pusstundu, un "Spartak" dienu pēc spēles savā mājas lapā atvainojās par līdzjutēju uzvedību, norādot, ka fašistisko simboliku stadionā ienesuši "neģēļi un provokatori, kam nav nekāda sakara ar spartakiešu līdzjutējiem".

"Šie morālie kropļi nezina, cik mūsu tautiešu krituši karalaukos Lielā Tēvijas kara laikā. Viņi nezina, ka "Spartak" spēlētāji, kas 1938. un 1939. gadā kļuva par čempioniem, aizgāja uz fronti un ar ieročiem rokās cīnījās pret brūno mēri, kura zīmes viņi tagad izkar sektorā, apgānot miljoniem kritušo piemiņu. Tas nav futbola huligānisms, tas ir tīrs kriminālpārkāpums!" teikts kluba izplatītajā paziņojumā.

Tāpat "Spartak" norāda, ka no šīm nekārtībām varēja izvairīties, ja stadiona drošības dienesti būtu ievērojuši visus drošības noteikumus, bet tie, kā arī policija, nav bijuši gatavi šādas spēles aizvadīšanai.

Mačs noslēdzās ar minimālu "Spartak" pārsvaru - 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!