Foto: Reuters/Scanpix
Itālijas futbola izlases galvenais treneris Čezāre Prandelli aicinājis nākamajā gadā Brazīlijā gaidāmā Pasaules kausa spēļu laikā rīkot atslodzes pārtraukumus, kuru laikā spēlētāji lielā karstuma dēļ varētu veldzēties ar ūdeni.

Prandelli skaidro, ka vairāki futbola stadioni atrodas Brazīlijas reģionos, kuros vasarā valda tropu klimats. Piemēram, četri stadioni atrodas valsts ziemeļaustrumos, kur temperatūra vasarā vidēji ir ap 30 grādiem pēc Celsija skalas.

"Komandas pārstāvji nedrīkst dod spēlētājiem pudeles ar ūdeni, jo Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) vēlas, lai šīs pudeles atrasos pie vārtu konstrukcijas. Līdz ar to pie viņām futbolisti varēs tikt, kad komandas izpildīs stūra sitienus,'' atzinis Prandelli.

Treneris uzskata, ka pie šiem FIFA pieņemtajiem noteikumiem valstvienību spēlētāji varētu speciāli mēģināt izmantot momentus, lai tiktu pie ūdens pudelēm.

"Mēs riskējam ar situāciju, ka komandas speciāli mēģinās tikt pie stūra sitiena, lai tikai padzertos. Varbūt izklausās smieklīgi, bet tas ir nopietni. Tuvākajās divās dienās nosūtīsim savu lūgumu," izteicies speciālists.

Tikmēr FIFA izteikusies, ka nepārskatīs iespējamo dažu spēļu pārlikšanu no pusdienas laika, kad valda lielākais karstums, uz citiem dienas periodiem.

2014.gada Pasaules kauss no 12.jūnija līdz 13.jūlijam norisināsies 12 Brazīlijas pilsētās.

2010.gada Pasaules kausa finālturnīrā triumfēja Spānija, kas finālā papildlaikā ar 1:0 uzvarēja Nīderlandi. Savukārt trešajā vietā otro reizi pēc kārtas ierindojās Vācija, kas ar 3:2 pārspēja Urugvaju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!