Foto: F64
Lietuvas futbola valstsvienības galvenā trenera amatā arī 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā turpinās strādāt vietējais speciālists Igors Pankratjevs.

48 gadus vecais Pankratjevs par Lietuvas izlases pagaidu galveno treneri kļuva septembra vidū, kad pēc zaudējuma Latvijai tika atlaists rumāņu izcelsmes ungārs Čaba Lāslo. Tieši Pankratjevs bija Lāslo palīgs, bet tagad viņš pierādījis savu piemērotību amatam un noslēdzis pilnvērtīgu līgumu.

"Pankratjevs bija labākais kandidāts, jo viņš nacionālo izlasi pārzina pietiekami labi, lai turpinātu iesākto darbu," teikts Lietuvas Futbola federācijas (LFF) paziņojumā. "Viņa atbilstība darbam tika pārbaudīta iepriekšējā atlases cikla noslēgumā."

Pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados Pankratjevs bija Viļņas "Žalgiris" komandas spēlētājs, bet tāpat viņš spēlētāja karjeras laikā pārstāvēja arī Krievijas, Ukrainas un Vācijas klubus.

Kā treneris viņš vadījis lielāko daļu Lietuvas spēcīgāko klubu kā "Kaunas", Klaipēdas "Atlantas" un "Žalgiris", divreiz iegūstot Lietuvas kausu. 2010.gadā Pankratjevs tika atzīts par Lietuvas gada treneri.

2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Lietuva ar 11 punktiem desmit spēlēs izcīnīja ceturto vietu G grupā, par trim punktiem apsteidzot Latvijas izlasi.

Savukārt 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas apakšgrupu izloze norisināsies 2014.gada 23.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!