Foto: AFP/Scanpix

Kaut no 2016.gada tiks palielināts Eiropas čempionāta futbolā dalībkomandu skaits, kvalifikācijas turnīra formāts netiks krasi mainīts, paziņojusi Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Kvalifikācijas turnīrā 53 komandas tiks sadalītas deviņās grupās pa piecām vai sešām komandām katrā. Finālturnīram automātiski kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas, kā arī labākā trešo vietu ieņēmusī komanda. Savukārt pārējās trešo vietu ieguvējas kvalificēsies pārspēlēm, noskaidrojot pēdējās četras finālturnīra dalībnieces.

Kā zināms, no 2016.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas risināsies Francijā, sacensību dalībkomandu skaits tiks palielināts no 16 līdz 24. Finālsacensībām automātiski jau kvalificējusies turnīra saimniece Francija.

Kvalifikācijas turnīra pirmais posms ilgs no 2014.gada 7.septembrim līdz 2015.gada 13.oktobrim. Savukārt pārspēles tiks aizvadītas aiznākamā gada novembra vidū.

Pēc neoficiāliem aprēķiniem, Latvijas izlase arī nākamajā atlases ciklā atradīsies izlozes ceturtajā grozā. Savukārt apakšgrupu sacensību izloze notiks 2014.gada 23.februārī.

2016.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 10.jūnija līdz 10.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!