Foto: LETA

Latvijas futbola izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā spēlēs vienā apakšgrupā ar vienu no pasaules vadošajām valstsvienībām – Nīderlandi, noskaidrojās svētdien notikušajā izlozē.

Latvijas futbolisti ielozēti A grupā, kur bez Nīderlandes būs arī Čehija, Turcija, Islande un Kazahstāna.

Latvijas kaimiņvalstis Igaunija un Lietuva ielozētas vienā apakšgrupā, kurā vēl būs Anglija, Šveice, Slovēnija un Sanmarino.

EURO 2016 kvalifikācijas turnīrs startēs šī gada rudenī un noslēgsies 2015.gada oktobrī, bet izslēgšanas spēles paredzētas nākamā gada novembrī. Pirmo reizi kvalifikācijas turnīra laikā spēles notiks "Futbola nedēļas" ietvaros, paredzot spēļu rīkošanu no ceturtdienas līdz otrdienai. Atbilstoši sacensību Nolikumam, spēļu sākumlaiki tiks noteikti plkst 19:00 un plkst 21:45 (pēc Latvijas laika). Kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs tiks paziņots pēc izlozes beigām.

2016.gada UEFA Eiropas čempionāta finālturnīrā kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās komandas, kā arī labākā trešās vietas ieguvēja. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas cīnīsies par atlikušajām četrām vietām finālturnīrā izslēgšanas spēļu jeb play-off kārtā. Finālturnīra rīkotāji Francijas izlase atlases spēlēs nepiedalās, taču paredzēts, ka tā aizvadīs pārbaudes mačus kvalifikācijas cikla laikā ar piecu komandu apakšgrupas izlasēm.

Politisku apsvērumu dēļ UEFA Izpildkomiteja pieņēmusi lēmumu, ka vienā apakšgrupā nevar atrasties Azerbaidžāna un Armēnija, kā arī Spānija un Gibraltārs. Tikmēr TV tiesību dēļ Anglijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas un Nīderlandes izlases tiks ielozētas grupās ar sešām komandām katrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!