Foto: PantherMedia/Scanpix
Lietuvas futbola kluba Gargždu "Banga" viceprezidents Dmitrijs Baida ceturtdien sodīts ar divu gadu diskvalifikāciju par spēļu rezultātu sarunāšanu, vēsta Lietuvas Futbola federācija (LFF).

Lietuvas čempionātā aizdomīga bijusi 7.maija cīņa, kurā "Banga" ar 0:2 piekāpās Klaipēdas "Atlantas" vienībai.

Tagad LFF Disciplinārlietu komisija par godīgas cīņas noteikumu pārkāpšanu sodījusi Baidu ar divu gadu diskvalifikāciju no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm Lietuvā, bet vienības krievu vārtsargs Soslanbeks Aršijevs diskvalificēts līdz šīs sezonas beigām.

Tāpat "Banga" komandai piespriests 50 000 litu (14 300 eiro) liels naudas sods, tomēr septiņu dienu laikā vienība var iesniegt apelāciju.

LFF uzsver, ka turpinās aktīvi cīnīties pret spēļu rezultātu sarunāšanu, sadarbojoties ar tiesībsargājošajām iestādēm un pat valsts Seimu.

Lietuvas čempionāta kopvērtējumā pašlaik "Banga" ar 23 punktiem 21 spēlē ieņem astoto vietu desmit vienību konkurencē.

Kā iepriekšējās sezonas Lietuvas kausa izcīņas fināliste "Banga" šosezon piedalījās arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, pirmajā kārtā sacenšoties ar Īrijas vienību Sligo "Rovers". Pirmajā mačā savā laukumā "Banga" spēja noturēt bezvārtu neizšķirtu, bet atbildes mačā cieta neveiksmi ar 0:4, zaudējot arī summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!