Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas futbola izlases pārbaudes spēli pret Armēniju, kas risinājās trešdien, klātienē noskatījās vairāk līdzjutēju nekā Krievijas-Azerbaidžānas spēli.

Krievijā futbols ir populārākais sporta veids, futbolisti Krievijas klubos saņem ievērojamas algas, Krievijas premjerlīgas mačus klātienē apmeklē tūkstošiem fanu. Tomēr trešdien Maskavas apgabala Himkos notikusī Krievijas izlases spēle pret Azerbaidžānu raisīju sašutumu vietējā futbola sabiedrībā.

Maču Himkos, kurā Krievija uzvarēja ar 4:0, klātienē vērojuši tikai 3500 skatītāju, bet šī stadiona ietilpība ir gandrīz 20 000. Savukārt Latvijas izlases spēli "Skonto" stadionā vēroja 4215 skatītāju, bet tā ietilpība ir nepilni 9000.

"Kad pusstundu pirms viena no pasaules vadošā tiesneša Ravšana Irmatova pirmās svilpes ierados preses ložā, stadions bija nevainīgi tukšs. No skatītājiem tukšs. 15 minūtes pirms spēles sākuma tribīnēs aiz abiem vārtiem joprojām nebija cilvēku. Centrālajos sektoros, nedaudz," līdzīgi kā citi žurnālisti, spēles aprakstu iesāk "Sport Ekspress" futbola apskatnieks Igors Rabiners. "Varu zvērēt - iesildīšanās laikā tribīnēs nebija diez ko vairāk cilvēku nekā laukumā. Varbūt pat otrādi. "Labvakar, cienītie līdzjutēji! Pateicamies, ka atnācāt uz spēli, un velam veiksmi abām komandām" - diez kam bija veltīti diktora vārdi. Kam tika veltīts teksts par cīņu pret rasismu? Kam, izņemot masu medijus, bija domāta informācija par komandu sākuma sastāviem?"

Krievijas izlase šajā spēlē bijusi tuvu savam antirekordam, jo 1992.gadā maču pret Luksemburgu vērojuši vien 3000 skatītāju. Tiesa, toreiz spēle risinājās aukstumā un Lužņiku stadionā līdzjutējus ielaida vien dažos sektoros.

Nepamierināts ar situāciju pēc mača bijis arī Krievijas izlases galvenais treneris Fabio Kapello. "Mani sarūgtināja tukšās tribīnes. Taču tā ir ne tikai izlases, bet visas Krievijas futbola problēma. Visi, kuri darbojas futbolā, ar savu rīcību ir jāveicina skatītāju nākšana uz spēlēm."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!