Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola klubs Mančestras "United" par spīti neveiksmīgajai pagājušajai sezonai guvis rekordlielus ieņēmumus, pavēstījusi komanda.

Kluba ieņēmumi gada griezumā pieauguši par 19%, sasniedzot 540 miljonus eiro, kas ir jauns "United" rekords. Šie panākumi gūti par spīti tam, ka "United" pēc kluba leģendas Aleksa Fergusona aiziešanas pensijā pagājušo sezonu noslēdza premjerlīgas čempionāta septītajā vietā un palika bez dalības šīs sezonas Eiropas klubu turnīros.

Ieņēmumos no sponsoru līgumiem klubs piedzīvojis kāpumu par 49%, ko lielā mērā veido desmit gadu līgums ar Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāju "adidas" par 938 miljoniem eiro.

Kluba vadība paudusi, ka šie rādītāji un "United" jaunā galvenā trenera Luisa van Gāla aktīvā darbošanās transfēru tirgū nozīmē jaunas lappuses pāršķiršanu komandas vēsturē.

Tiek prognozēts, ka šīs sezonas gaitā kluba ienākumi varētu nokristies līdz 481 miljonam eiro, kas būtu skaidrojams ar "United" nepiedalīšanos UEFA Čempionu līgas turnīrā. Tāpat vienība jaunu spēlētāju iegādei pirms šīs sezonas iztērējusi ap 187 miljoniem eiro.

Turklāt atklājies, ka pēc komandas pagājušās sezonas galvenā trenera Deivida Moiza atlaišanas klubs viņam un viņa palīgiem kompensācijas izmaksājis 6,5 miljonus eiro.

Jauno sezonu "United" komanda sākusi smagnēji, pirmajās trīs premjerlīgas kārtās netiekot pie uzvarām un jau izstājoties no Anglijas Līgas kausa izcīņas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!