Foto: LETA

Latvijas čempionvienības futbolā "Ventspils" valdi pametis Vladimirs Bespalovs, informē klubs.

Klubs vēsta, ka komanda jaunajai sezonai sāks gatavoties decembrī, bet tās valdi tikmēr pametis bijušā "Ventspils" kluba prezidenta Jurija Bespalova dēls Vladimirs.

"Lēmums pamest "Ventspils" valdi nebija pēkšņs un neapdomāts. Pēc traģēdijas, kuru pirms divarpus gadiem pārdzīvoja mūsu ģimene un "Ventspils", laiks bija ļoti grūts," kluba mājaslapā citēts V.Bespalovs.

2012.gada aprīlī 51 gada vecumā negaidīti mira tobrīdējais kluba prezidents J.Bespalovs, bet šobrīd "Ventspilī" šo amatu ieņem Guntis Blumbergs.

"Aizstāt tēvu nav iespējams, un personīgi man bija svarīgi un principiāli kaut kādā mērā turpināt viņa iesākto. Uzdrošinos teikt, ka tēvam nebūtu kauns par to, ko izdevās paveikt ar "Ventspils" klubu pēc viņa priekšlaicīgās aiziešanas. Kopīgiem pūliņiem mēs saglabājām klubu, saglabājām to ierasti augstā līmenī, saglabājām mērķus un uzdevumus, kurus klubam vienmēr izvirzīja mans tēvs. Trīs trofejas divos gados, starp tām arī divi Latvijas čempionu tituli, kā arī atzīstams sniegums Eirokausos - tas viss apliecina mūsu izvēlētā ceļa pareizību," pauž V.Bespalovs.

V.Bespalovs pateicās visiem klubā iesaistītajiem cilvēkiem par darbu, kā arī komandas līdzjutējiem. Tiesa, viņš neizslēdza iespēju atgriezties vienības darbā.

"Ventspils" futbola klubs dibināts 1997.gadā, bet savā pastāvēšanas vēsturē tas Latvijas čempionātā triumfējis sešas reizes, kā arī tikpat reižu guvis panākumu valsts kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!