Foto: F64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars ir apmierināts ar savu padoto sniegumu pret Nīderlandi, bet uzvarētāju komandas vadītājs Gūss Hidinks par uzvaru nav šaubījies ne brīdi, pēcspēles preses konferencē atzina abi speciālisti.

Jau ziņots, ka Latvijas futbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros ar rezultātu 0:2 savā laukumā piekāpās spēcīgākai Nīderlandes valstsvienībai.

"Mums līdz neizšķirtam pietrūka 20 minūtes, taču pret Nīderlandes izlasi mēs vēl nevaram nospēlēt 90 minūtes augstā līmenī. Šeit arī apliecinājās, kāpēc viņu spēlētāju vērtība ir 30 vai 40 miljoni eiro. Mūsu spēlētāji savos klubos īsti nespēlē. Mēs taktiski spēlējām labi, bet vajag arī to, lai spēlētājiem būtu regulāra spēļu prakse savos klubos. Kopumā esmu ļoti apmierināts ar puišiem un atmosfēru komandā," sacīja Pahars, kurš uzsvēra, ka pirmais puslaiks, kas noslēdzās ar 0:0, bija fantastisks.

"Viņiem bija vairāk iespēju, lielāka bumbas kontrole. Pirms spēles daudz runājām par trim spēlētājiem - Vesliju Sneijders, Klāsu Janu Huntelāru un Robinu van Pērsiju. Mums pilnībā izdevās viņus "izslēgt". Depajs sagādāja problēmas, vienkārši apspēlēja trīs mūsu spēlētājus," turpināja Latvijas speciālists. "No pirmajiem ielaistajiem vārtiem mēs varējām arī izvairīties".

Pahars atzina, ka rezultāts bija objektīvs:  "Mēs esam tur, kur esam, bet par spēli jābūt apmierinātiem. Futbolistiem teicu, ka neviens holandietis nedrīkst justies labi pēc šāda mača."

Spēles sākumā Deniss Rakels krita soda laukumā, taču tiesnesi viņam parādīja brīdinājumu par simulāciju. Latvijas izlases trenerim nebija viedoklis par šo epizodi, tomēr viņš tic, ka Rakels tāpat vien nenokrita. Tikmēr par Ginta Freimaņa treneris izteicās, ka tā izskatās nopietna.

Savukārt Nīderlandes izlases treneris ir atvieglots, ka izdevies izcīnīt trīs punktus: "Protams, ka no sākuma bija uztraukums, bet tagad ir atvieglojums. Mēs atbraucām pēc trim punktiem, un šobrīd visi esam apmierināti ar mača iznākumu. No sākuma bija saspringta cīņa, bet tad pārņēmām bumbas un spēles kontroli, un bija skaidrs, ka spēle beigsies ar uzvaru," sacīja Hidinks.

"Vairākiem spēlētājiem bija labas izdevības gūt vārtus, taču tās netika izmantotas. Pateicoties tam, ka bijām labi sagatavojušies, varējām izturēt maču līdz beigām. Uzreiz pēc pirmajiem vārtiem varējām spēlēt daudz brīvāk un komandā saspringums mazinājās."

Tāpat Nīderlandes treneris izteica komplimentus spēlētājiem par viņu sagatavošanos un noskaņošanos šai, lai arī pretiniekos bija vājāka komanda. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!