Foto: F64
Latvijas kluba Jūrmalas "Spartaks" galvenais treneris Romāns Piļipčuks pirms UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas atbildes mača pret Melnkalnes vienību Podgoricas "Budučnost" saviem spēlētājiem teicis, ka nedrīkst spēlēt uz rezultāta noturēšanu, labāk ir jāspēlē savs futbols.

Kā zināms, Eirokausu debitanti "Spartaks" ceturtdien atbildes mačā Jelgavā cīnījās neizšķirti 0:0 ar "Budučnost", divu spēļu summā uzvarot ar 3:1.

"Jau visu nedēļu teicu, ka nedrīkstam spēlēt uz rezultāta noturēšanu. Mēs spēlējam mājās, mums ir jāspēlē savs futbols," pēc ceturtdienas dueļa aģentūrai LETA sacīja Piļipčuks. ""Budučnost" ir stipri pretinieki, kuri spēlē labi pa flangiem, taču tos spējām izslēgt. Neļāvām viņiem spēlēt agresīvu spēli, lai gan pāris reizes no tās neizdevās izvairīties."

Pirms nedēļas notikušajā pirmajā spēlē "Spartaks" viesos negaidīti uzvarēja ar 3:1.

"Esmu priecīgs, ka izdevās sasniegt nākamo kārtu. To, ko redzējām pirmajā spēlē, tas arī bija šodien. Pretinieks bija tas pats, kas pirms nedēļas. Izdevās neitralizēt tās epizodes, kur viņi bija stiprāki," uzsvēra treneris.

"Spartaks" nākamajā kārtā tiksies ar serbu komandas Novi Sadas "Vojvodina" un ungāru Budapeštas MTK dueļa labāko komandu. Pirmajā mačā Budapeštā komandas cīnījās neizšķirti 0:0.

"Vispirms vajag, lai noiet emocijas. Pēc pāris dienām Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā ir cīņa ar "Skonto", tāpēc jānomierinās un jāgatavojas. Nedomājam par UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra nākamo kārtu, domājam par spēli pret "Skonto"," izcēla Piļipčuks.

Pašlaik "Spartaks" virslīgā ar 13 punktiem desmit spēlēs kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

"Nav neviena trenera, kurš teiktu, ka komandai jābūt piektajā vai sestajā vietā. Katrs grib būt pēc iespējas augstāk. Mums ir dažas lietas, kas traucē būt augstāk," uzskata speciālists. "Pakāpeniski strādājam ar vadību, lai risinātu šīs problēmas. Nozīmīgs papildinājums ir vārtsargs Aleksandrs Koliņko ar savu lielo pieredzu. Esmu ļoti priecīgs, ka viņš ir komandā - laukumā parādījies vēl viens palīgs. Spēlētāji jūt, ka viņiem aiz muguras ir augstas klases vārtsargs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!