Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 16.kārtas mačā sestdien "Liepāja" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (3:1) pieveica Jūrmalas "Spartaku", atgūstot vadību kopvērtējuma tabulā.

Spēles rezultātu jau sestajā minūtē atklāja čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Dāvis Ikaunieks, tomēr 17.minūtē Jevgēņijs Kazačoks panāca izlīdzinājumu 1:1. Tomēr cīņas likteni liepājnieki izšķīra vēl pirmajā puslaikā, kad īsā laikā pa reizei precīzi bija Ikaunieks un Dmitrijs Hmizs, panākot 3:1.

Otrajā puslaikā "Liepāja" guva vēl vienus vārtus, atzīmējoties Raivim Andrim Jurkovskim.

Zīmīgi, ka "Liepāja" iepriekšējās trijās virslīgas spēlēs bija cīnījusies neizšķirti.

Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju līderim Ikauniekam tagad ir jau deviņi precīzi raidījumi, tuvāko sekotāju Vladislavu Gutkovski no "Skonto" komandas apsteidzot par četriem sitieniem.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā tagad ar 27 punktiem 14 mačos ir "Liepāja", kas par trim punktiem apsteidz čempioni "Ventspils", kas gan nospēlējusi tikai 12 cīņas. Kamēr trešā ar 22 punktiem ir 12 spēles aizvadījusī "Skonto".

Līderu trijniekam ar attiecīgi 17 un 13 punktiem seko "Jelgava" un "Spartaks". Vēl "Daugavpils" ar septiņiem punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, bet tabulu ar četriem punktiem noslēdz "Metta"/"Latvijas Universitāte".

Pēc divām aizdomīgām spēlēm vasaras sākumā no virslīgas tika izslēgta "Gulbenes" komanda, līdz ar to virslīgas sezona turpinās vien ar septiņu vienību līdzdalību. Tā kā vienība šosezon vēl nebija aizvadījusi 50% maču, nolemts, ka visi rezultāti ar "Gulbenes" piedalīšanos anulēti. Tomēr gulbenieši šo sezonu bija sākusi neveiksmīgi, astoņos mačos ciešot tikpat zaudējumu un ieņemot pēdējo - astoto - vietu turnīra tabulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!