Foto: Reuters/Scanpix

Šveices futbola valstsvienības uzbrūkošais pussargs Džerdans Šakiri pievienojies Anglijas premjerlīgas komandai Stokas "City", kas veikusi lielāko darījumu tās vēsturē.

Pašlaik 23 gadus vecais spēlētājs noslēdzis līgumu uz pieciem gadiem. Zīmīgi, ka viņš tikai janvārī no Vācijas granda Minhenes "Bayern" pārgāja uz Itālijas vienību Milānas "Inter".

Tiek ziņots, ka Stokas klubs par savu jaunieguvumu samaksās 12 miljonus mārciņu (16,9 miljonus eiro), pārspējot savu iepriekšējo rekordu, kad 2011. gadā par Pīteru Krauču samaksāja Totenhemas "Hotspur" vienībai desmit miljonus mārciņu.

"Viņš ir dinamisks un eksplozīvs spēlētājs, kurš komandā ienesīs ko jaunu. 23 gadu vecumā viņam joprojām ir lielisks potenciāls," paudis komandas galvenais treneris Marks Hjūzs.

Šaķiri kļuvis par devīto futbolistu, kurš šovasar pievienojies Stokas komandai. Vienība premjerlīgas pirmās kārtas mačā aizvadītajā nedēļas nogalē ar 0:1 piekāpās "Liverpool" futbolistiem.

Šaķiri dzimis bijušajā Dienvidslāvijā pašreizējās Kosovas teritorijā albāņu un kosoviešu vecākiem. Viņa ģimene pārcēlās uz Šveici, kad topošais futbolists vēl bija bērns. Savu profesionālo karjeru viņš iesāka Šveices spēcīgākajā komandā "Basel", trīs reizes triumfējot nacionālajā čempionātā, bet 2012.gadā pārcēlās uz "Bayern". Kaut viņš Bavārijas vienībā ieguva septiņas trofejas, kuru vidū bija arī UEFA Čempionu līgas tituls, pēdējā laikā viņam neizdevās iekļūt galvenās komandas sastāvā.

Savukārt, pārceļoties uz "Inter", viņš pagājušās sezonas otrajā pusē 20 spēlēs atzīmējās ar trim vārtiem.

Šveices izlasē Šaķiri līdz šim 46 spēlēs izcēlies ar 17 gūtajiem vārtiem.

Zīmīgi, ka pirmdien savu visu laiku dārgāko darījumu veica arī cita premjerlīgas vienība Vestbromvičas "Albion", kas par 12 miljoniem mārciņu no Krievijas čempiones Sanktpēterburgas "Zeņit" iegādājās venecuēlieti Salomonu Rondonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!