Foto: AFP/Scanpix
Čehijas futbola izlases pussargs Jaroslavs Plašils nesen veiktās ceļgala operācijas dēļ izlaidīs septembrī gaidāmās 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles ar Kazahstānu un Latviju, ceturtdien informēja portāls "sport.cz".

"Plašilam veikta ceļgala operācija, jo tajā tika konstatēts iekaisums," portālam apstiprināja Čehijas valstsvienības menedžeris Dušans Ficels.

Vēl 12.jūnijā Francijas kluba Bordo "Girondins" pussargs Plašils piedalījās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Islandi, kurā čehi cieta zaudējumu ar 1:2. Tiesa, tas arī bija pēdējais mačs, kurā spēlēja čehu futbolists. Lai arī Francijas čempionāts jau ir sācies, komandas pirmajai spēlei viņš nebija pieteikts.

Kā trešdien ziņots, arī Čehijas izlases kapteinis Tomāšs Rosickis traumas dēļ varētu izlaist nākamās divas spēles.

Anglijas premjerlīgas komandas Londonas "Arsenal" pussargs jūnijā savainoja kāju iepriekš pieminētajā Čehijas un Islandes mačā, un pagājušajā nedēļā viņam tika veikta artroskopiskā operācija.

Kā trešdien pavēstījis Čehijas Futbola federācijas prezidents Miroslavs Pelta, no "Arsenal" komandas tiek saņemta informācija, ka viss kļūst "labāk un labāk", tomēr laiks spēlē pret izlasi. Sportista aģents Pavels Paška pavēstījis, ka Rosickis nevarēs spēlēt četras līdz astoņas nedēļas.

Čehijas futbola izlase Latvijā viesosies 6.septembrī, bet spēle savā laukumā ar Kazahstānu gaidāma trīs dienas agrāk.

Kvalifikācijas turnīra A apakšgrupas kopvērtējumā pēc sešām kārtām līdere ar 15 punktiem ir Islande, kurai divus punktus zaudē Čehija. Nīderlande iekrājusi desmit punktus, ar astoņiem punktiem tai seko Turcija, kamēr Latvija un Kazahstāna iekrājušas attiecīgi trīs un vienu punktu.

Kā zināms, pirmajā aplī Latvijas izlase Čehijā cīnījās 1:1, turklāt uzvaru izlaida vien kompensācijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!