Foto: Reuters/Scanpix

Pamatīgs skandāls izcēlies Anglijas premjerlīgas klubā "Chelsea", kura galvenais treneris Žozē Mourinju apvainojis komandas ārsti Evu Kaneiro, nosaucot viņu par "padauzas meitu".

Portugāļu treneri saniknoja epizode Anglijas čempionāta pirmās kārtas spēlē pret "Swansea City", kad Kaneiro kopā ar fizioterapeitu Džonu Fīrnu mača pēdējās minūtēs izskrēja laukumā palīdzēt Edenam Azarū, dēļ kā futbolists pameta laukumu. Uz to brīdi "Chelsea" pēc vārtsarga Tibo Kurtuā noraidījuma jau spēlēja mazākumā, un tad palika deviņu futbolistu sastāvā. Spēle noslēdzās ar neizšķirtu 2:2.

Mourinju pēc mača errojās, ka kluba mediķi darbojās "impulsīvi un naivi" un "neizprotot spēli", ziņo BBC.

Pēc šā incidenta 35 gadus vecā spāniete un fizioterapeits pēc Mourinju lēmuma tika atbrīvoti no saviem pienākumiem un neapkalpos nākamo premjerlīgas spēli izbraukumā pret "Manchester City". Tomēr treneris neizslēdz, ka Fīrns un Kaneiro atgriezīsies savos amatos. Viņš ceturtdien tikās ar mediķiem un atklāja medijiem, ka attiecības viņu starpā esot "labas".

Futbola mediķu asociācijas izpilddirektprs Īmons Salmons savukārt atbalstījis Kaneiro un Fīrna lēmumu, bet "Liverpool" bijušais galvenais ārsts aicinājis Mourinju atvainoties savas komandas dakteriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!