Foto: AP/Scanpix
Līdz ar iespējamo Katalonijas reģiona neatkarības iegūšanu futbola grands "Barcelona" varētu tikt izslēgts no Spānijas čempionāta, pauda turnīra prezidents Havjers Tevass.

"Sporta likums ir visai tiešs - no ārzemju klubiem Spānijas čempionātā var piedalīties tikai Andoras vienības," skaidroja Tevass. "Ja Katalonija atdalīsies no Spānijas, tā reģiona klubi nevarēs piedalīties vietējā čempionātā."

Šie ierobežojumi attiektos ne tikai uz futbola komandām, bet arī uz citu sporta veidu vienībām.

"Barcelona" pēdējās septiņās sezonās piecas reizes triumfējusi Spānijas čempionātā, kopā to paveicot 23 reizes, bet 24 reizes vienība ierindojusies otrajā vietā. "Barcelona" ir otra titulētākā komanda šajā turnīrā, zaudējot tikai Madrides "Real".

"Barselonas kluba izslēgšana no Spānijas čempionāta? Mūsdienās jau viss ir iespējams," vietējiem medijiem norādīja "Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike.

Kā zināms, "Barcelona" ir šī brīža spēcīgākā Eiropas komanda, jo iepriekšējā sezonā triumfējusi UEFA Čempionu līgas izcīņā, paveicot to jau piekto reizi vēsturē.

Tāpat izslēgšana no Spānijas čempionāta varētu draudēt arī Barselonas "Espanyol" vienībai.

Jau vēstīts, svētdien Katalonijā gaidāmas reģionālā parlamenta vēlēšanas, kurās pašlaik lielāku atbalstu gūst tieši tās partijas, kas atbalsta neatkarību no Spānijas.

Gadījumā, ja neatkarības atbalstītāji 27.septembrī nodrošinās sev vairākumu, parlaments lems par Katalonijas neatkarības pasludināšanu, kam sekos 18 mēnešu pārejas periods līdz faktiskās neatkarības iegūšanai.

Pēc četrām aizvadītām spēļu kārtām Spānijas čempionāta kopvērtējumā "Barcelona" ar iekrātiem 12 punktiem ieņem pirmo vietu, bet "Espanyol" ar sešiem punktiem ierindojas astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!