Foto: F64
Latvijas futbola izlase ceturtdien publicētajā FIFA pasaules ranga jaunākajā sarakstā pēc viena mēneša atgriezusies starp 100 spēcīgākajām valstsvienībām.

Jaunākajā sarakstā Latvija pakāpusies pa četrām pozīcijām un ieņem 99. vietu.

FIFA pasaules ranga galvgalī notikušas būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi par pasaules spēcīgāko izlasi kļuvusi Beļģija. Vācija saglabā otro vietu, bet līdzšinējā līdere Argentīna atkritusi uz trešo vietu. Ceturtajā vietā ir Portugāle, kas būs Latvijas izlases pretiniece 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā, uz piekto no devītās vietas pakāpusies Čīle, un labāko sešinieku noslēdz Spānija. Vēl FIFA ranga labāko desmitniekā ir Kolumbija, Brazīlija, Anglija un Austrija.

Latvijas izlases nākamā pretiniece Ziemeļīrija, kas nākamgad spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā, ieņem 29. pozīciju. Kā zināms, Latvijas un Ziemeļīrijas spēle 13. novembrī notiks Belfāstā.

No Latvijas pretiniecēm 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā vēl FIFA rangā 11. vietā atrodas Šveice, 33. vietu ieņem Ungārija, Farēru salas ir 89. vietā, bet Andora ir vājākā no Eiropas valstsvienībām un ieņem 205. vietu. Savukārt Baltijas valstīm Igaunija ieņem 90. vietu, bet Lietuva turpina slīdēt rangā un ieņem vairs tikai 123. vietu, kas ir visu laiku vājākais rādītājs lietuviešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!