Foto: LETA
Latvijas telpu futbola izlase piektdien zaudēja cerības kvalificēties 2016. gada Pasaules kausa kvalifikācijas sacensību izslēgšanas spēlēm.

Latvijas komanda Nīderlandē notiekošā kvalifikācijas sacensību pamatturnīra otrajā spēlē spraigā duelī ar 2:3 (1:0) piekāpās mājinieku komandai.

Tieši Latvija atklāja šīs spēles rezultātu, kad jau sestajā minūtē izcēlās komandas kapteinis Andrejs Aleksejevs. Pirmo puslaiku Latvijas komanda noslēdza, esot minimālā vadībā, bet otrā puslaika sākumā Nīderlande guva divus vārtus un panāca 2:1. Sākoties pamatlaika pēdējai minūte, mājinieki izvirzījās vadībā arī ar 3:1, taču 48 sekundes pirms beigām Oskars Ikstēns samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet pacīnīties par ko vairāk Latvijai neizdevās.

Otrā D apakšgrupas mačā piektdien Spānija ar 8:1 (3:1) sagrāva Bosniju un Hercegovinu.

Kā zināms, pirmajā mačā Latvija aizvadīja cienīgu pirmo puslaiku, bet ar 0:7 piekāpās titulētajai Spānijai. Tikmēr Nīderlande ar 4:3 uzveica Bosniju un Hercegovinu.

Pēc divām kārtām D apakšgrupas līderes ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem ir Spānija un Nīderlande, kuras jau garantējušas vietu izslēgšanas spēlēs. Latvijai un bosniešiem tikmēr pie punktiem nav izdevies tikt.

Svētdien Latvija plkst.16.30 kvalifikācijas pamatturnīru noslēgs ar cīņu pret Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību.

Martā Latvijas izlase ar Nīderlandi tikās Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā, nospēlējot neizšķirti 3:3.

Nīderlandes telpu futbolisti pašā pirmajā Pasaules kausā 1989.gadā izcīnīja sudrabu, bet nākamajos trijos turnīros apstājās otrajā kārtā. Pēdējiem trim Pasaules kausa finālturnīriem Nīderlande nav kvalificējusies.

Martā Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā tikās arī ar bosniešiem, kad piedzīvoja zaudējumu ar 3:7. Tikmēr ar spāņiem Latvijas izlase septembra nogalē aizvadīja divas savstarpējas pārbaudes spēles, kurās ar 5:1 un 8:1 pārliecinoši labāki bija spāņi.

Savukārt Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā Latvija oktobrī Kiprā guva trīs uzvaras trijos mačos, kas ļāva iekļūt kvalifikācijas pamatturnīrā.

Gatavojoties Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīram, Latvija novembra beigās piedalījās Baltijas kausa izcīņā, kur izcīnīja vienu uzvaru, reizi nospēlēja neizšķirti, bet izšķirošajā cīņā par titulu piedzīvoja zaudējumu Lietuvai, noliekot čempionu pilnvaras un paliekot otrajā pozīcijā.

Latvijas valstsvienības sastāvā turnīram Nīderlandē iekļauti 14 telpu futbolisti. Astoņi no tiem pārstāv Latvijas čempioni "Nikars", trīs spēlētāji ir no "Beitar" vienības, bet pārējie trīs pārstāv komandas "Rēzekne", "New Project"/SFS un "Daugavpils".

Sākotnēji sastāvā bija arī "Petrow" spēlētājs Sergejs Nagibins, tomēr viņš slimības dēļ nevarēja pievienoties izlasei un sastāvā iekļauts valstsvienības galvenā trenera Artūra Šketova palīgs Vadims Atamaņukovs, kurš ir "Daugavpils" komandas spēlētājs.

2016.gada Pasaules kausa telpu futbolā finālturnīrs notiks no 14.septembra līdz 2.oktobrim Kolumbijā. Ceļazīmes uz finālturnīru no Eiropas tiks izspēlētas sacensību izslēgšanas spēļu kārtā, kurā iekļūs pamatturnīra septiņu apakšgrupu uzvarētāji un otro vietu ieguvēji. Līdz ar to Pasaules kausu finālturnīram kvalificēsies septiņas Eiropas kontinenta komandas.

Pašreizējā Pasaules kausa telpu futbolā īpašniece ir Brazīlija, kas 2012.gadā titula mača papildlaikā ar rezultātu 3:2 pārspēja Spāniju.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs startam Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā:

vārtsargi - Aigars Bondars ("Rēzekne"), Antons Astrahancevs ("Nikars");

laukuma spēlētāji - Maksims Seņs, Artjoms Koļesņikovs, Konstantīns Zabarovskis, Oskars Ikstēns, Igors Dacko, Andrejs Aleksejevs, Jānis Pastars, (visi - "Nikars"), Artūrs Kuļešovs, Andrejs Šustrovs, Vladimirs Terens (visi - "Beitar"), Aleksejs Lavrenovs ("New Project"/SFS), Vadims Atamaņukovs ("Daugavpils").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!