Foto: LFF
Latvijas telpu futbola izlase savā pēdējā Nīderlandē notiekošā 2016. gada Pasaules kausa kvalifikācijas sacensību pamatturnīra mačā svētdien ar 2:5 (1:0) piekāpās Bosnijai un Hercegovinai.

Vārtus Latvijas valstsvienības labā guva Maksikms Seņs un Oskars Ikstēns.

Spēles rezultātu pirmā puslaika 13. minūtē atklāja Seņs, bet bosnieši otrā puslaika sākumā panāca izlīdzinājumu.

Turpinājumā nedaudz aktīvāk spēlēja pretinieki un puslaika vidū Bosnija un Hercegovina jau izvirzījās vadībā. Tiesa, pēc pusotras minūtes Ikstēns panāca neizšķirtu.

Tomēr, kad līdz spēles beigām bija palikušas nedaudz vairāk kā divas minūtes, Marins Šunjičs guva trešos vārtus bosniešu labā, bet pusminūti pirms finālsvilpes Tomo Bevanda panāca 4:2. Ar to gan bosnieši nerimās un vēl 18 sekundes vēlāk Bevanda guva savus otros vārtus, pieliekot punktu savas valstsvienības uzvarai.

Kā zināms, pirmajos divos mačos Latvija cieta zaudējumus - vispirms ceturtdien ar 0:7 nācās piekāpties titulētajai Spānijai, bet piektdien piedzīvots 2:3 zaudējums arī pret Nīderlande. Līdz ar to Latvijas komanda jau pirms noslēdzošā - trešā - turnīra mača zaudēja izredzes sasniegt kvalifikācijas turnīra izslēgšanas spēles.

Tāds pats liktenis piemeklēja arī Bosniju un Hercegovinu, kas vispirms ar 3:4 piekāpās Nīderlande, bet pēc tam ar 1:8 kapitulēja Spānijai.

Tikmēr otrajā svētdienas duelī Spānija ar 7:1 (2:1) pārliecinoši uzvarēja Nīderlandi, nodrošinot pirmo vietu grupā.

D apakšgrupā ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem triumfēja Spānija, aiz sevis atstājot Nīderlandi, kurai seši punkti. Bosnijas un Hercegovinas rēķinā trīs punkti, bet Latvija turnīrā palika bez punktiem.

Martā Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā Latvija jau tikās ar bosniešiem, kad piedzīvoja zaudējumu ar 3:7.

Savukārt Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā Latvija oktobrī Kiprā guva trīs uzvaras trijos mačos, kas ļāva iekļūt kvalifikācijas pamatturnīrā.

Gatavojoties Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīram, Latvija novembra beigās piedalījās Baltijas kausa izcīņā, kur izcīnīja vienu uzvaru, reizi nospēlēja neizšķirti, bet izšķirošajā cīņā par titulu piedzīvoja zaudējumu Lietuvai, noliekot čempionu pilnvaras un paliekot otrajā pozīcijā.

Latvijas valstsvienības sastāvā turnīram Nīderlandē bija iekļauti 14 telpu futbolisti. Astoņi no tiem pārstāv Latvijas čempioni "Nikars", trīs spēlētāji ir no "Beitar" vienības, bet pārējie trīs pārstāv komandas "Rēzekne", "New Project"/SFS un "Daugavpils".

Sākotnēji sastāvā bija arī "Petrow" spēlētājs Sergejs Nagibins, tomēr viņš slimības dēļ nevarēja pievienoties izlasei un sastāvā iekļauts valstsvienības galvenā trenera Artūra Šketova palīgs Vadims Atamaņukovs, kurš ir "Daugavpils" komandas spēlētājs.

2016. gada Pasaules kausa telpu futbolā finālturnīrs notiks no 14. septembra līdz 2. oktobrim Kolumbijā. Ceļazīmes uz finālturnīru no Eiropas tiks izspēlētas sacensību izslēgšanas spēļu kārtā, kurā iekļūs pamatturnīra septiņu apakšgrupu uzvarētāji un otro vietu ieguvēji. Līdz ar to Pasaules kausu finālturnīram kvalificēsies septiņas Eiropas kontinenta komandas.

Pašreizējā Pasaules kausa telpu futbolā īpašniece ir Brazīlija, kas 2012. gadā titula mača papildlaikā ar rezultātu 3:2 pārspēja Spāniju.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā: vārtsargi - Aigars Bondars ("Rēzekne"), Antons Astrahancevs ("Nikars"); laukuma spēlētāji - Maksims Seņs, Artjoms Koļesņikovs, Konstantīns Zabarovskis, Oskars Ikstēns, Igors Dacko, Andrejs Aleksejevs, Jānis Pastars, (visi - "Nikars"), Artūrs Kuļešovs, Andrejs Šustrovs, Vladimirs Terens (visi - "Beitar"), Aleksejs Lavrenovs ("New Project"/SFS), Vadims Atamaņukovs ("Daugavpils").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!