Foto: PantherMedia/Scanpix
Itālijas varasiestādes veikušas kratīšanas A sērijas futbola čempionāta klubu amatpersonu īpašumos, vēsta Itālijas mediji.

Itālijas prokuratūra izmeklē nodokļu krāpšanās shēmu, kurā iesaistīti arī spēcīgāko klubu prezidenti, futbolisti un aģenti.

Izmeklēšana tiek veikta arī pret A sērijas līderes "Napoli" īpašnieku Aurēlio de Laurenti, Romas "Lazio" īpašnieku Klaudio Lotito, "AC Milan" ģenerāldirektoru Adriāno Gallijani, kā arī Francijas čempiones Parīzes "Saint-Germain" (PSG) prezidentu Žanu Klodu Blānu.

Operācijā "fuorigioco", kas itāļu valodā nozīmē "aizmugure", Itālijas varasiestādes veica kratīšanu nekustamajos īpašumos, kā arī pārbaudīja klubu finanses 12 miljonu eiro vērtībā.

Aizdomīgie pārkāpumi 2012.gadā notikušajā argentīniešu futbolista Ezekvela Laveci pārējā no "Napoli" vienības uz PSG veicināja pārbaudes, kurās kopumā iesaistīti 35 trīs spēcīgāko līgu A sērijas, B sērijas un "Lega Pro" klubi.

Prokurori uzskata, ka noziedzīgajā shēmā futbolistu aģenti pa tiešo no klubiem saņēma samaksu, oficiāli nesadalot to ar spēlētājiem.

Klubi pēc tam nomaksāja nodokļus, kamēr paši spēlētāji nedeklarēja gūtos ienākumus. Tāpat daži argentīniešu aģenti apgājuši nodokļu nomaksu, reģistrējot kompānijas ārzonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!