Foto: AP/Scanpix

Maskavas futbola kluba "Lokomotiv" vadība bargi sodījusi savu pussargu Dmitriju Tarasovu, kurš UEFA Eiropas līgas spēlē laukumā parādījies T-keklā ar Krievijas prezidenta Putina attēlu un provokatīvu uzrakstu, vēsta aģentūra "R-Sport".

No Tarasova algas tiks ieturēti 300 tūkstoši eiro, kā arī viņam neizmaksās prēmiju par februāra mēnesi, ja tāda pienāktos. Tāpat klubs apsver iespēju no futbolista algas atskaitīt soda naudu, ja tāda tiks piemērota no UEFA puses par viņa "izgājienu", aģentūrai atklājusi persona, kas vēlējusies palikt anonīma, bet pārzina situāciju.

Kā ziņojām, pēc UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla pirmās kārtas spēles, kas notika Stambulā, Dmitrijs Tarasovs laukumā novilka formu un palika T-kreklā, uz kura bija attēlots Putins militārā formā un uzraksts "Vispieklājīgākais prezidents". "Lokomotiv" šai spēlē ar 0:2 piekāpās vietējai "Fenerbahche" komandai.

Pēc šā incidenta UEFA ierosināja disciplinārlietu, kuras lēmums tiks paziņots 17. martā. Futbolistam draud diskvalifikācija līdz pat 10 spēlēm.

Tarasovs savā rīcībā neko nosodāmu un provokatīvu nesaskatīja, apgalvojot, ka šo T-kreklu ir vilcis jau iepriekš un ka viņš ir savas dzimtenes un prezidenta patriots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!