Foto: AP/Scanpix

Slavenais portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu sestdien guva četrus vārtus Spānijas čempionāta spēlē, kļūstot par otro visu laiku rezultatīvāko turnīra spēlētāju.

Aizvadītajā mačā "Real" ar rezultātu 7:1 (1:0) savā laukumā sagrāva Vigo "Celta" vienību. Pēc pirmā puslaika rezultāts bija vien 1:0, bet otrajā spēles daļā Ronaldu iesita četrus savas komandas vārtus pēc kārtas.

Vēl pa reizei izcēlās portugāļu aizsargs Pepe, Hesē Rodrigess un Gerets Beils.

Ronaldu tagad savā karjerā "La Liga" turnīrā izcēlies ar 252 precīziem sitieniem un viņš apsteidzis Telmo Sarras savulaik iespēto - 251 vārtu guvumu čempionāta spēlēs. Visu laiku rezultatīvākais turnīra spēlētājs ir joprojām "Barcelona" komandu pārstāvošais slavenais argentīnietis Lionels Mesi, kurš Sarru apsteidza 2014.gada novembrī, bet pašlaik jau ir guvis 305 vārtus.

Tāpat Ronaldu ar 27 precīziem sitieniem pārņēmis līderpozīciju Spānijas čempionāta šīs sezonas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, apsteidzot "Barcelona" pārstāvi Luisu Svaresu no Urugvajas, kurš atzīmējies 25 reizes.

Pārējās augšgala komandas savas spēles aizvadīs svētdien - "Barcelona" viesosies pie "Eibar", bet Madrides "Atletico" izbraukumā tiksies ar "Valencia".

Kā zināms, "Barcelona", rēķinot visus turnīrus, nav zaudējusi jau 35 spēlēs pēc kārtas, kas ir jauns vienības rekords.

"Barcelona" ar 69 punktiem 27 spēlēs atrodas kopvērtējuma līderpozīcijā, otro vietu ar 61 punktu ieņem Madrides "Atletico", bet trešā ar 60 punktiem un vienu spēli vairāk ir Madrides "Real".

Madrides "Real" komanda šosezon tika diskvalificēta no Spānijas Karaļa kausa, arī nacionālajā čempionātā tā saglabā minimālas cerības uz titulu, bet UEFA Čempionu līgā tai ir labas izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu, jo pirmajā astotdaļfināla mačā ar 2:0 pieveica Itālijas vienību "AS Roma", bet atbildes spēle tiks aizvadīta otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!