Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "FC Barcelona" ir atļāvuši savam brazīliešu uzbrucējam Neimaram pārstāvēt savas valsts izlasi 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, vēsta ārzemju mediji.

Brazīlijas izlases treneris Karloss Dunga speciāli lidoja uz Spāniju, lai tiktos ar "FC Barcelona" vadību un treneriem un izlūgtos atļauju Neimaram pievienoties valstsvienības komandai. Tās 24 gadus vecajam uzbrucējam būs otrās olimpiskās spēles.

"Piedalīšanās olimpiskajās spēlēs un Brazīlijas pārstāvēšana tur man būtu liels pagodinājums, jo īpaši tāpēc, ka Olimpiāde notiek manā dzimtenē," Neimaru citē portāls "Bleacher Report". "Ļoti vēlos tur spēlēt un cīnīties par olimpisko zeltu, kā Brazīlijas izlasei vēl nav, pārstāvot savu valsti."

"Šobrīd ir grūti līdzjutējiem kaut ko apsolīt. Vienīgais, ko varu teikt ar pārliecību - ka es darīšu visu, lai parādītu uzticību savas valsts formai, ar visu savu spēku, ar visu savu spēli, lai mēs tiekam pēc iespējas tālāk," saka brazīliešu futbolists.

Noteikumi paredz, ka olimpiskajā futbola turnīrā katra izlase var pieteikt trīs spēlētājus, kas vecāki par 23 gadiem.

2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kurās Neimars piedzīvoja savu olimpisko debiju, vēl būdams "Santos" spēlētājs, Brazīlijas izlase izcīnīja sudraba medaļas, finālā piekāpjoties Meksikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!