Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases vārtsargs Andris Vaņins svētdien palika nepārspēts Šveices augstākās līgas čempionāta mačā, bet "Sion" izcīnīja graujošu uzvaru, viesos ar 6:0 (3:0) pārspējot "Lugano" futbolistus.

Sjonas komandas labā pa diviem vārtiem guva Latvijas futbola valstsvienībai labi zināmais grieķu uzbrucējs Teofanis Geks un senegālietis Musa Konate. Savukārt pa vienam precīzam sitienam Danielam Folonjē un Ganas uzbrucējam Ebenezeram Asifuaham.

Vaņins laukumā pavadīja visu maču un šosezon Šveices čempionātā aizvadīja sesto "sauso" spēli.

Latvijas izlases pamatvārtsargs 13. marta spēlē pret Bernes "Young Boys" komandu strīdīgā situācijā tika noraidīts no laukuma, tamdēļ viņam bija jāizlaiž nākamais mačs pret čempioni "Basel", kurā "Sion" piedzīvoja zaudējumu ar 0:1.

Ar 26 punktiem 25 spēlēs "Sion" ieņem ceturto vietu kopvērtējuma tabulā, kamēr līdere ar 59 punktiem 24 cīņās ir "Basel", bet "Lugano" ar 24 punktiem 25 dueļos ir priekšpēdējā desmit komandu konkurencē.

Jau ziņots, ka "Sion" pirms mēneša nolika Šveices kausa čempionu pilnvaras. Pagājušajā gadā uzvara Šveices kausa izcīņā "Sion" komandai nodrošināja šosezon vietu UEFA Eiropas līgā, kur 1/16 finālā divu spēļu summā ar 3:4 tika atzīts Portugāles kluba Bragas "Sporting" pārākums.

Decembrī Vaņins trešo reizi karjerā tika nosaukts par Latvijas labāko futbolistu.

Pagājušo Šveices čempionāta sezonu "Sion" noslēdza septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!