Foto: AFP/Scanpix
No amata otrdien atkāpies Argentīnas futbola izlases galvenais treneris Herardo Martino, kuram radušās domstarpības ar Argentīnas Futbola asociāciju.

Martino vadībā Argentīnas izlase divus gadus pēc kārtas piedzīvoja neveiksmi "Copa America" turnīra finālos, pēcspēles sitienos atzīstot Čīles izlases pārākumu. Otrā neveiksme tika piedzīvota aizvadītajā nedēļā.

Par Argentīnas izlases galveno treneri Martino kļuva 2014. gadā, pēc tam, kad valstsvienība bija piedzīvojusi zaudējumu Pasaules kausa finālā pret Vāciju. Pie izlases stūres Martino uzvarēja 19 no 29 spēlēm, septiņus mačus aizvadot neizšķirti, bet trīs cīņās zaudējot.

Argentīnas Futbola asociācijas izplatītajā paziņojumā teikts, ka Martino nolēmis atkāpties, jo viņam radušās domstarpības ar asociācijas menedžmentu, kā arī radušās grūtības sastāva komplektēšanā Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kas sāksies jau pēc mēneša.

Martino pirms stāšanās pie Argentīnas izlases stūres, strādāja ar Spānijas klubu futbola grandu "Barcelona". Martino vadībā Spānijas komanda neizcīnīja nevienu no svarīgākajām trofejām.

Līdz tam Martino Eiropā nebija strādājis, lielākoties vadot Argentīnas un Paragvajas klubus.

Savas trenera karjeras laikā Martino četras reizes kļuvis par Paragvajas čempionu, savukārt sezonā pirms pārcelšanās uz Spāniju viņš ar "Newell's Old Boys" triumfēja Argentīnas čempionātā.

No 2006. līdz 2011. gadam Martino vadīja Paragvajas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!