Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Ētikas komisija pirmdien piesprieda viena gada diskvalifikāciju bijušajam Vācijas Futbola federācijas (DFB) prezidentam Volfgangam Nīrsbaham.

Diskvalifikācija paredz Nīrsbaham aizliegumu piedalīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs.

Nīrsbahs pērn novembrī atstāja DFB prezidenta amatu, uzņemoties atbildību par apsūdzībām korupcijā, taču viņš noliedza savu līdzdalību kukuļdošanā.

DFB apsūdzēta par desmit miljonu Šveices franku (6,7 miljonu eiro) lielu maksājumu FIFA, lai iegūtu tiesības rīkot 2006. gada Pasaules kausa izcīņu. Nīrsbahs tolaik pildīja 2006. gada Pasaules kausa izcīņas organizēšanas komitejas viceprezidenta pienākumus.

Ap 2006. gada Pasaules kausa izcīņu aizdomu ēna jau ir ilgu laiku, bet marta beigās FIFA Ētikas komiteja sāka izmeklēšanu pret sešiem cilvēkiem, kuri bija iesaistīti procesā, lai šī valsts iegūtu tiesības organizēt prestižo turnīru. Starp šiem sešiem cilvēkiem bez Nīrsbaha ir arī valsts futbola leģenda un kādreizējais DFB viceprezidents Francs Bekenbauers.

Oktobrī laikraksts "Der Spiegel" nāca klajā ar informāciju, ka DFB saņēmusi 10,3 miljonu Šveices franku (pēc tā laika valūtas kursa astoņu miljonu eiro) aizdevumu no toreizējā Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāja "adidas" vadītāja Roberta Lūisa Dreifusa. Izdevums ziņoja, ka nauda tikusi izmantota, lai uzpirktu balsis, kas ļautu finālturnīru rīkot Vācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!