Foto: PantherMedia/Scanpix
Kukuļdošanas izmeklēšanas ietvaros Šveices policija ir veikusi kratīšanu 2006. gada Pasaules kausa orgkomitejas locekļu dzīvesvietās, paziņojusi Šveices ģenerālprokuratūra.

Izmeklēšanā, kurā iesaistīts leģendārais Vācijas izlases futbolists Francs Bekenbauers, ir paplašināta, aizdomās turamajiem pieskaitot arī bijušo FIFA ģenerālsekretāru Ursu Linziju, aģentūrai AFP atklāja prokuratūrā. Šveices policija šīs izmeklēšanas ietvaros veikusi kratīšanu mājās "vairākos vāciski runājošos Šveices reģionos". Kratīšana notikusi saistībā ar "maksājumu 6,7 miljonu eiro apmērā 2005. gada aprīlī no Vācijas Futbola savienības (DFB) Robertam Luī –Dreifūsam".

Mediji pirms tam ziņoja, ka nelaiķis Luī – Dreifūss, bijušais "adidas" prezidents, aizdevis attiecīga apjoma naudas summu DFB, lai tā izveidotu "melno kasi" balsu pirkšanai vēlēšanās.

Kā vēstījām, pirms gada tika ierosināta izmeklēšana par kukuļdošanu, naudas atmazgāšanu un nelietderīgu izmantošanu cīņā par 2006. gada Pasaules kausa izcīņas organizēšanas tiesībām.

Aizdomas turamo vidū ir Bekenbaueru, kurš bija Vācijas pieteikuma vadītājs, un trīs orgkomitejas locekļi - Hanss - Rūdolfs Šmits, Teo Cvancigers un Volfgangs Nīrsbahs. Šveices ģenerālprokuratūra tagad paziņojusi, ka izmeklēšanai pievienots arī Urss Linzijs, kurš bija FIFA ģenerālsekretārs laikā no 1999. līdz 2007. gadam. Šobrīd viņš ir nelielas Cīrihes bankas prezidents.

Tiesības rīkot 2006. gada Pasaules kausa finālturnīru Vācija ieguva balsojumā 2000. gadā, ar vienas balss pārsvaru pārspējot Dienvidāfrikas Republiku, kura rīkoja nākamo turnīru 2010. gadā. Par Vāciju toreiz nobalsoja FIFA izpildkomitejas Eiropas locekļi, kā arī četri Āzijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!