Foto: Reuters/Scanpix
Par Anglijas futbola izlases galveno treneri trešdien oficiāli apstiprināts Gerets Sautgeits, kurš noslēdzis līgumu līdz 2020.gada Eiropas čempionāta izskaņai.

46 gadus vecais Sautgeits par galvenā trenera pienākumu izpildītāju steidzamības kārtā tika apstiprināts septembra beigās, nomainot amatu zaudējušo Semu Elerdaisu. Viņš amatā jau aizvadījis četrus mačus, bet tagad bija noslēdzies pagaidu līgums un Anglijas Futbola asociācija (FA) meklēja pastāvīgu galveno treneri.

Tomēr jau iepriekš britu mediji ziņoja, ka Sautgeits ir vienīgais kandidāts, kuru intervējusi FA vadība, tāpēc viņa apstiprināšana amatā nav pārsteigums.

Kā iepriekš ziņoja "Sky Sports", Sautgeits atteicies saņemt mazāku algu nekā divi iepriekšējie izlases galvenie treneri Sems Elerdaiss un Rojs Hodžsons.

Elerdaiss kompromitēja savu vārdu, jo nomaskējušies laikraksta "The Telegraph" žurnālisti nofilmēja viņu iesakām veidus, kā apiet FA pāreju noteikumus, kas liedz trešajām pusēm īpašumtiesības uz spēlētājiem. Pēc video nākšanas klajā FA drīz vien Elerdaisu atlaida, bet viņa vietā kā pagaidu treneris tika apstiprināts Sautgeits, kurš pirms tam vadīja Anglijas U-21 izlasi.

Sautgeita vadībā Anglijas pieaugušo izlase pieveikusi Maltu un Skotiju, kā arī cīnījusies neizšķirti ar Slovēniju un Spāniju.

Anglijas pieaugušo izlasei nākamais mačs gaidāms nākamā gada 22.martā, kad izbraukumā notiks pārbaudes mačs pret pasaules čempioni Vāciju.

Kā lielākais Sautgeita mīnuss tiek uzsvērts pieredzes trūkums augstākajā līmenī - bez U-21 izlases viņš vēl trenējis tikai "Middlesbrough" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!