Šonedēļ Rīgā paredzētajā Baltijas Kausa izcīņā Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases uzdevums būs cīnīties par uzvaru turnīrā, intervijā Latvijas Futbola federācijas preses dienestam atklāj valstsvienības galvenais treneris Didzis Matīss, kurš vienlaikus neslēpa savu gandarīju par sieviešu un meiteņu futbola izaugsmi Latvijā, kā arī to, ka iekšējās pieaugošās konkurences apstākļos mums veidojas konkurētspējīga valstsvienība.

Kā ziņots, Latvijas izlase gatavošanos Baltijas Kausa spēlēm uzsāka treniņnometnē 1. augustā. Otrdien, 2. augusta vakarā "Arkādija" stadionā notika komandas oficiālās kopbildes un portretfoto uzņemšana, kā arī kārtējais pusotru stundu garais treniņš.

"Protams, mūsu mērķis ir uzvarēt turnīrā. Mājas ir mājas. Baltijas Kauss sieviešu nacionālajām izlasēm ir atgriezies Latvijā. Iepriekšējo reizi pie mums tas notika 2011. gadā Staicelē, kad mēs uzvarējām. Šogad pienācis laiks savās mājās uzvarēt. Komandas kopējais mērķis ir uzvara! Neko citu mēs nevēlamies," izteicās Latvijas siviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss.

"Ir pagājis laiks, ir bijušas daudzas mācību stundas. Es domāju, ka situācija sieviešu futbolā ir krasi izmainījusies uz labo pusi. Bet ir vēl darbs priekšā, daudz pie kā strādāt. Redzam, ka sieviešu un meiteņu futbols Latvijā attīstās. Arī prieks par to, ka mēs - kā visjaunākā komanda Baltijas Kausā un iepriekšējā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā - attīstāmies un gūstam pieredzi," viņš turpināja. "Komandā ir atgriezušās spēlētājas, kas bijušas prom attaisnojošu iemeslu - ģimenes pieauguma - dēļ. Gaidāmajā turnīrā ceram tikai uz to labāko. Šodien mums ir pirmā prakse ar ārzemēs spēlējošās futbolistes, kurai ir dubultpilsonība, pievienošanos Latvijas nacionālajai izlasei (Nora Silvija Āboliņa). Tādējādi komandā palielinās konkurence. Mēs redzam šo izaugsmi, redzam, ka mums veidojas konkurētspējīga komanda!"

Baltijas Kausa izcīņas ietvaros Latvijas izlase 4. augustā tiksies ar Lietuvu, 5. augustā – Igauniju, savukārt 7. augustā paredzēta noslēdzošā turnīra spēle ar Fēru salu komandu. Visas Latvijas izlases spēles notiks dabīgā zālāja laukumā stadionā "Arkādija", Uzvaras bulvārī, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!