Foto: AP/Scanpix
Zaudējumu UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrās kārtas spēlē otrdien piedzīvoja pašlaik traumētā Latvijas futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas čempione Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās Anglijas premjerlīgas komandai Totenhemas "Hotspur".

Vienīgie vārti tika iesisti 71.minūtē, kad pēc lieliskas piespēles viens vārtu priekšā palika rezultatīvais Dienvidkorejas uzbrucējs Honmiņs Sons, kurš savu iespēju garām nelaida. Kopumā mača gaitā pārsvars piederēja Anglijas komandai, kas svinēja pelnītu uzvaru.

Tiek ziņots, ka Cauņa pavisam drīz atsāks treniņus, tomēr šosezon viņš vēl nav bijis pieteikts nevienai spēlei.

Tikmēr citā E apakšgrupas spēlē dramatisku neizšķirtu izrāva Francijas vienība "Monaco", kas savā laukumā cīnījās 1:1 (0:0) ar Vācijas komandu Leverkūzenes "Bayer". 73.minūtē viesus vadībā izvirzīja meksikānis Havjers Ernandess jeb Čičarito, bet neizšķirts tika izrauts pāris sekundes pirms beigu svilpes, kad kompensācijas laika ceturtajā minūtē ar lielisku sitienu no soda laukuma robežas izcēlās polis Kamils Gliks.

Pirms tam pirmajā kārtā CSKA viesos atspēlēja divu vārtu deficītu un nospēlēja 2:2 ar "Bayer", bet "Monaco" izbraukumā ar 2:1 pieveica "Hotspur". Līdz ar to pēc divām kārtām par grupas līderi ar četriem punktiem kļuvusi "Monaco" komanda.

Nākamajā kārtā CSKA 18. oktobrī uzņems tieši "Monaco" futbolistus.

Tikmēr Dortmundē F grupas spēlē aizraujošā duelī "Borussia" cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar "Real Madrid". Mājinieki divas reizes spēja atspēlēties, bet mača izskaņā abas komandas centās izraut uzvaru, kas gan neizdevās.

Spēles 17. minūtē Spānijas futbola grandu vadībā izvirzīja Krištianu Ronaldu, kuram tie bija 95. vārti Čempionu līgā. Pirmā puslaika izskaņā Pjērs-Emeriks Aubamejangs izlīdzināja rezultātu, bet 68. minūtē Rafaels Varāns atjaunoja "Real Madrid" pārsvaru. Tomēr mājiniekiem izdevās panākt 2:2 – 87. minūtē precīzs bija Andrē Šurle.

Citā F grupas spēlē Lisabonā "Sporting" ar 2:0 (2:0) pieveica Varšavas "Legia". Abus vārtus Portugāles klubs guva jau pirmajā puslaikā, kad ar deviņu minūšu intervālu precīzi bija Braians Ruišs un Bass Dosts.

G grupas mačos "Kobenhavn" savās mājās ar 4:0 (0:0) sagrāva "Club Brugge", visus četrus vārtus gūstot pēc pārtraukuma. Dānijas komandai tā bija lielākā uzvara Čempionu līgas vēsturē, bet kopumā vienība nav piedzīvojusi zaudējumu visās sacensībās jau 21 mačā. Vēl šajā grupā Anglijas čempioni "Leicester City" ar 1:0 pieveica "Porto".

Savukārt H grupā pie uzvarām tika "Juventus" un "Sevilla". Turīnas klubs viesos nedeva nekādas cerības Zagrebas "Dinamo", svinot panākumu ar 4:0, bet "Sevilla" savās mājās ar 1:0 pieveica Lionas "Olympique".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!