Foto: AP/Scanpix

Krievijas sporta ministrs Pāvels Kolobkovs apgalvo, ka Krievija 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā tiks galā ar visiem drošības jautājumiem un huligāni futbola stadionos iekšā netiks, ziņo vietējie mediji.

"Jautājums par futbola līdzjutējiem attiecas uz jebkuru sacensību drošību," Kolobkovu citē aģentūra "R-Sport". "Visi drošības jautājumi tiks atrisināti. Līdzjutējiem tiks organizēta "fan aid" palīdzība un huligāni stadionos iekšā netiks - tie ļaudis, kam ir atņemtas tiesības apmeklēt šādus pasākumus. Mums ir atbilstoša likumdošana un mūsu organizācijas cieši sadarbojas ar starptautiskajām institūcijām."

Kā zināms, 2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā, kas notika Francijā, izcēlās plaši kautiņi un nemieri, kuros pārsvarā bija iesaistīti Anglijas un Krievijas futbola fani, kas plaši pazīstami ar savu agresivitāti un nežēlību.

Šā gada sākumā raidorganizācija BBC demonstrēja dokumentālo filmu par Krievijas futbola huligāniem, kas it kā vēloties "atriebties" angļu faniem par notikumiem pērn Marseļā. Krievijas puse šo filmu nodēvējusi par nepamatotiem apmelojumiem.

"Ja runājam par šo BBC filmu, acīmredzams, ka tas ir kārtējais apmelojums, kurā piedalījušās nesaprotamas personas," saka Krievijas sporta ministrs. "Mūsu līdzjutēji nav tādi. Mēs priecāsimies uzņemt visu pasaules valstu fanus. Tādas pat bažas bija pirms Soču olimpiskajām spēlēm. Lai šīs filmas paliek uz to veidotāju sirdsapziņas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!