Foto: Shutterstock
Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) daļēji apmierinājusi Latvijas futbolista Oļega Peņkovska sūdzību un ļāvusi sportistam atkal piedalīties sacensībās, kas viņam bija liegts ar Latvijas Futbola federācijas lēmumu.

Pērnā gada jūlijā LFF, izvērtējot aizdomīgas spēles, sodīja pirmās līgas klubus "Jēkabpils/JSC" un "Ogre", kā arī otrās līgas komandu "Raita". Saistībā ar aizdomām par spēļu rezultātu ietekmēšanu LFF toreiz arī diskvalificēja vairākus šo komandu spēlētājus, starp kuriem bija arī tobrīd Jēkabpils vienību pārstāvošais Peņkovskis.

Peņkovskis, Deniss Sokoļskis, Igors Troickis, Sergejs Ļebedevs un Aleksejs Kuplovs-Oginskis katrs saņēma 36 mēnešu diskvalifikāciju. Vēlāk sodus spēkā atstāja arī LFF Apelāciju komisija, bet Peņkovskis iesniedza prasību sporta augstākajā lēmējinstitūcijā – CAS.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Peņkovska lietu pret LFF skatīja 24. aprīlī. Tagad LFF informē, ka CAS daļēji esot apmierinājusi futbolista prasību – sportistam atcelta tālāka diskvalifikācija. Futbolists esot arī prasījis morālā kaitējuma kompensāciju, tomēr šī prasība esot noraidīta, norāda LFF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!