Foto: AFP/Scanpix/LETA
Dienu pirms Urugvajas Futbola federācijas (AUF) prezidenta vēlēšanām no amata atkāpies pašreizējais federācijas vadītājs Vilmars Valdess, kurš bija viens no amata kandidātiem, paziņojusi organizācija.

"Manu lēmumu diktē tikai ģimenes un personiska rakstura iemesli, kam nav nekādas saistības ar vēlēšanām. Gribu uzsvērt, ka šā lēmuma pieņemšanu nenoteica spiediens, draudi vai šantāža," teikts Valdesa izplatītajā paziņojumā.

Portāls "sport24", atsaucoties uz vietējiem medijiem, gan ziņo, ka Valdess no amata atkāpies pēc kompromitējošu audio ierakstu nonākšanas atklātībā. To saturs nav atreferēts, bet vietējie mediji vēsta, ka tajā bijuši komentāri par sporta vadību, valdības pārstāvjiem, sporta žurnālistiem un atbalstītājiem.

Aģentūra AP norāda, ka prezidenta vēlēšanās Valdesu būtu atbalstījuši lielākā daļa Urugvajas futbola klubu. Līdz ar to uz AUF prezidenta amatu palikuši divi kandidāti — Arturo del Kampo un Eduardo Abulafija.

AUF prezidenta amatā Valdess nonāca 2014. gadā pēc sava priekšgājēja Sebastjana Bausas atkāpšanās.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā Urugvajas futbola izlase aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā piekāpās nākamajiem čempioniem francūžiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!