Foto: Latvijas Futbola federācija

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas futbola federācijas izveidojušas Baltijas reģiona futbola stratēģiskās attīstības paneli, kas pirmoreiz satikās 14. augustā Tallinā, informēja Latvijas Futbola federācija.

Minētajā tikšanās reizē trīs Baltijas valstu futbola federāciju vadītāji vienojās izveidot stratēģiskās attīstības paneli, kura sastāvu veido katras federācijas augstākās vadības pārstāvji. Diskutējot par konkrētām tēmām un meklējot risinājumus virzītajiem jautājumiem, dalībai panelī tiek pieaicināti arī attiecīgo jomu speciālisti.

Pirmajā paneļa tikšanās reizē tika diskutēts par trim galvenajām tēmām – cīņa pret spēļu sarunāšanu, augstāko līgu un vietējo klubu attīstība, kā arī Baltijas kausa izcīņas nākotne. Visās šajās jomās tika panākta vienošanās par konkrētām darbībām un pasākumiem nākotnē.
Igaunijas Futbola asociācijas prezidents Aivars Pohlaks: "Sabalansētu futbola attīstību Baltijas reģionā uzskatu par svarīgu. Laba futbola reputācija un spēcīgas tā pozīcijas visās trijās valstīs palīdzēs paplašināt futbola lomu sabiedrības un partneru interesēs. Arī sportiskajā ziņā mēs viens otram varam piedāvāt konkurenci, kas veicina attīstību."

Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs: "Jau pirmā mūsu tikšanās reize lieliski ilustrēja, ka visas trīs Baltijas valstis dala svarīgu un vienotu redzējumu par futbola attīstības vīziju un idejām, kā arī visas ir gatavas esošo situāciju uzlabot. Šāds savstarpējās sapratnes un darboties gribas stāvoklis var kalpot kā pamats nākotnes projektiem un iniciatīvām ar lielu pievienoto vērtību visam Baltijas futbolam. Ir patiesi iedvesmojoši strādāt ar mūsu kaimiņvalstu kolēģiem radošā atmosfērā, kur visi ir gatavi dalīties ar savu pieredzi un veicināt futbola attīstību reģionā."

Lietuvas Futbola federācijas prezidents Toms Danilēvičs: "Ļoti pozitīvi, ka mūsu valstis sadarbojas un ir sākušas uz daudzām lietām skatīties kā viens vesels un no vienotas reģionālās perspektīvas. Mēs zinām, ka varam viens no otra mācīties un viens otru papildināt. Futbols vieno, nevis šķir."

Paneļa pirmajā tikšanās reizē piedalījās arī Igaunijas Futbola asociācijas izpilddirektors Tenu Sirels, Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks un Lietuvas Futbola federācijas viceprezidents Ģedimins Daukšis.

Nākamā paneļa tikšanās, kurā tiks diskutēts par spēļu rezultātu ietekmēšanas apkarošanu futbolā, notiks oktobrī vai novembrī Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!