Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases futbolisti Vjačeslavs Isajevs, kurš sākotnēji bija norādīts kā pirmo vārtu autors, kā arī 18 gadus vecais debitants Kristers Tobers pēc zaudējuma pret Ziemeļmaķedoniju bija pietiekami paškritiski par spēli un pozitīvās atmiņās negremdējās.

Latvijas futbola izlase sava jaunā galvenā trenera Slavišas Stojanoviča debijā ceturtdien, 21. martā, ar zaudējumu sāka 2020. gada Eiropas čempionāta atlasi, G grupas spēlē Skopjē ar 1:3 (0:2) piekāpjoties Ziemeļmaķedonijai.

"Spēle zaudēta, ciklu esam sākuši likti. Pirmo puslaiku nospēlējām ļoti slikti, otrais bija labāks, bet tas jau bija par vēlu. Bija pusmomenti, kurus varējām realizēt, bet diemžēl nesanāca," pēc spēles sarunā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) pārstāvi teica Vjačeslavs Isajevs, kuram šī bija sestā spēle valstsvienībā.

Tieši Isajevs bija notikumu epicentrā, kad Latvijas izlase pēc Denisa Rakela izpildītas standartsituācijas 87. minūtē rezultātu izlīdzināja. Pussargam tie būtu bijuši pirmie vārti izlasē, kuri sākotnēji vairākos avotos arī tika viņam piešķirti. Šobrīd gan Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) mājaslapa norāda, ka pretinieku aizsargs Darko Velkoskis bumbu raidījis savos vārtos.

"Žēl, ka vārtus iesitām par vēlu. Piecas, sešas minūtes mūsu komandai bija emocionālais pārsvars, bet bija palicis par maz laika. Vārtus neatceros. Deniss [Rakels] padeva bumbu, gāju cīņā, bet īpaši situāciju nesapratu. Zinu, ka ar galvu kaut kam pieskāros, vai pretinieka galvai vai bumbai. Nokritu, skatījos, ka bumba vārtos, bet spēle pēc tam jau turpinās," situāciju centās atminēties Isajevs.

"Protams, ka iesist vārtus nacionālajā izlasē ir patīkami, bet īpaša prieka nav, jo tas nepalīdzēja uzvarēt, tāpēc eiforijas man nav," atklāts bija Isajevs.

Spēles 68. minūtē laukumā uz maiņu nāca 18 gadus vecais futbola kluba "Liepāja" pārstāvis Kristers Tobers, kurš vien pirmo reizi bija izsaukts uz Latvijas valstsvienības nometni.

"Patīkami debitēt izlases sastāvā, bet šobrīd man ir divējādas sajūtas. Tomēr zaudējām un uz to vairāk koncentrējos nekā savu debiju," pēc spēles teica Tobers.

Tobers pagājušās Latvijas futbola virslīgas sezonas laikā vēl 17 gadu vecumā izpelnījās "Liepāja" vienības kapteiņa lomu, kā arī līdz šim bija spēlējis vairākās Latvijas jauniešu izlasēs. Satraukums gados jaunajam futbolistam par debiju lielajā izlasē gan nav bijis.

"Ja godīgi, par to īsti nedomāju. Iesildījos, treneris pasauca un sapratu, ka pienākusi debija. Nebija īsti laika par to domāt un satraukties," klāstīja rucavnieks.

"Viennozīmīgi, ka pēc vārtiem gājām uz priekšu, lai izlīdzinātu rezultātu. Samazinājām deficītu un tas deva papildu motivāciju, enerģiju. Centāmies ar garajām piespēlēm saasināt spēli, lai rezultātu izlīdzinātu, bet diemžēl tas nesanāca," atskatu uz spēles izskatu deva Tobers.

Izlasei nākamā kvalifikācijas cikla spēle jāaizvada jau svētdien 24. martā, kad pulksten 21.45 valstsvienība izbraukumā tiksies ar Polijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!