Latvijas futbola čemionvienība "Riga FC" parakstījusi vienošanos ar 28 gadus veco somālieti Abdisalamu Ibrahimu, kurš savulaik skolojies "Manchester City" akadēmijā.

Pussargs ir Mančestras "City" audzēknis, aizvadījis vienu maču Anglijas premjerlīgā, spēlējis arī Nīderlandē, Grieķijā un Norvēģijā, bet uz "Riga FC" pārnācis no Latvijas čempionu partneriem Kipras "Pafos". Starp klubiem noslēgts īres līgums.

Ibrahimam ir Norvēģijas pase, jo daļu karjeras futbolists spēlējis tieši šīs valsts čempionāta.

Nenostiprinoties "Manchester City" pirmajā komandā, 2010./2011. gada sezonā Ibrahimam 11 spēles Anglijas "Championship" klubā "Scunthrope United". Nākamajā sezonā somālietim astoņas spēles Nīderlandes spēcīgākajā čempionāta NEC rindās. 2012. gadā "City" Ibrahimu izīrēja Norvēģijas augstākās līgas klubam "Stromsgodset", kur pavadīja divas sezonas. 38 spēlēs pussargs guva arī piecus vārtus un 2013. gadā kļuva par Norvēģijas čempionu.

Laika posmā no 2014. līdz 2016. gadam Ibrahims cīnījās Grieķijas augstākās līgas klubos "Ergotelis" un "Veria". Grieķijā pussargam 19 spēles un vieni vārti. Tāpat Ibrahims divas reizes kļuva par šīs valsts čempionu un reizi ieguva kausa trofeju. 2017. gadā pussargs atgriezās Norvēģijā, kur pārstāvēja "Viking" un "Valarenga" komandas.

2019. gadā Ibrahims pārcēlās uz Kipras augstākās līgas klubu "Pafos" FC, kur sezonas otrajā daļā piedalījās septiņos mačos. Pēc sezonas beigām Kiprā Ibrahims līdz gada beigām uz īres līguma nosacījumiem pārstāvēs Latvijas čempionu rindas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!