Latvijas futbola izlases jaunais galvenais treneris Dainis Kazakevičs televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" atklāja, ka valstsvienības pārstāvji tiks prēmēti par veiksmīgiem rezultātiem.

Latvijas Futbola federācija (LFF) 20. janvāra valdes sēdē no valstsvienības galvenā trenera amata atlaida Slavišu Stojanoviču, viņa vietā ieceļot pašmāju speciālistu Daini Kazakeviču, kurš līdz šim strādāja kā U-21 izlases galvenais treneris un LFF sporta direktors.

"Diezgan atklāti teicu, ka darbu varu paveikt trīs gados, lai trešā gada beigās var būt konkrēts sportisks uzdevums," sarunā teica Kazakevičs. "Šobrīd sportiskais uzdevums ir 2022. gada Nāciju līgas spēlēs tikt "playoffā", lai cīnītos par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā."

Uz iekļūšanu kontinenta meistarsacīkstēs var pretendēt arī Nāciju līgā D divīzijā jeb zemākajā līgā spēlējošās komandas, starp kurām vismaz 2020. gada turnīrā būs arī Latvijas izlase. Par iekļūšanu 2020. gada finālturnīrā pavasarī vēl cīnīsies Gruzijas futbola izlase, kura 2018. gadā ieņēma pirmo vietu Latvijas valstsvienības pārstāvētajā Nāciju līgas D divīzijas 1. apakšgrupā.

Kazakevičs arī klāstīja, ka izlases futbolistus atlasīs pēc trīs principiem – motivācijas pārstāvēt valstsvienību, sportiskās meistarības, kā arī spējas darboties komandas interesēs.

"Par prēmijām esam runājuši. Tā ir viena no lietām, par kuru pēc pagājušā gada prēmiju sistēmas veicām secinājumus. Prēmijas būs. Taču prēmijas būs par rezultātu un uzvarām," solīja treneris.

Speciālists pirmo spēli pie izlases stūres aizvadīs 26. martā, kad Latvijas valstsvienība sacentīsies ar Melnkalnes izlasi.

Pilnu interviju ar Daini Kazakeviču varēs vērot raidījumā "Hattrick ar Puči" trešdien pulksten 21.05 televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!