Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules futbola leģenda Pelē pēc gurna operācijas tikpat kā vairs neparādās sabiedrībā, jo kaunas par to, ka vairs nevar pārvietoties pats uz savām kājām.

79 gadus vecais brazīlietis jau kādu laiku cenšas atveseļoties pēc gurna operācijas, tāpēc vairākus publiskus pasākumus apmeklējis atrodoties ratiņkrēslā.

"Viņš ir ļoti vārgs. Viņam bija gurna operācija, taču nebija adekvāta vai pietiekami veiksmīga atveseļošanās," portālam "Globoesporte" atklāja Pelē dēls Edinju.

"Viņam ir problēmas ar pārvietošanos, un tas ir veicinājis kaut kāda veida depresiju. Iedomājieties, viņš ir karalis, vienmēr bijis tik iespaidīgs tēls, taču tagad pat nevar lāgā pastaigāt. Tikai ar palīdzību. Par to viņš ļoti kautrējas un jūtas ļoti apkaunots," detaļās dalījās Edinju.

"Viņš negrib nekur doties vai būt redzēts, vai darīt principā jebko, kas iekļauj mājas pamešanu," pastāstīja leģendārā futbolista dēls. "Viņš izvairās no kontakta ar citiem cilvēkiem."

Trīskārtējais Pasaules kausa ieguvējs Pelē 18 no 21 savas futbolista karjeras gadiem pavadīja Brazīlijas augstākās līgas komandas "Santos" sastāvā. 1281 spēlē sportists atzīmējās ar 1091 vārtu guvumu, kaut gan ne visi iesisti oficiālos mačos.

Pelē joprojām pieder vārtu rekords Brazīlijas izlasē – 91 spēlē gūti 77 vārti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!