Foto: AFP/Scanpix/LETA

Titulētās Spānijas futbola čempiones "Barcelona" līderis Lionels Mesi sniedzis plašu interviju medijam "Mundo Deportivo", kurā noliedza apkārt klīstošās runas par viņa aiziešanu no kluba. Tāpat uzbrucējs izteica vēlmi par Neimāra atgriešanos un Lautaro Martinesa iegādāšanos.

Jau ziņots, ka Mesi ir nesaskaņas ar kluba bijušo spēlētāju un tagadējo sporta direktoru Ēriku Abidālu. Futbola aprindās mēļoja, ka 32 gadus vecais argentīnietis vasarā varētu pamest "Barcelona" kluba rindas.

Kad tika atlaists "Barcelona" bijušais treneris Ernesto Valverde, Abidāls publiski izteica, ka futbolisti nav vēlējušies strādāt Valverdes paspārnē, un viņa atlaišana bija vadošo futbolistu, ne vadības lēmums.

"Nemāku teikt, kas darījās Abidāla galvā, kad tas notika," ceturtdien publicētajā intervijā ar "Mundo Deportivo" atklāja Mesi, kurš iepriekš savu nepatiku pret Abidāla izteikumiem publicēja sociālā tīmekļa vietnē "Instagram".

"Esmu vairākas reizes teicis, ka mans plāns ir palikt un no manas puses nekad nebūs problēmu, ja klubs un skatītāji grib, lai es palieku. Es vēlos vēlreiz uzvarēt Čempionu līgā un turpināt uzvarēt Spānijas līgā. Tie vienmēr bijuši mani mērķi," baumas par aiziešanu kliedēja Mesi, kurš apstiprināja savu palikšanu Barselonas vienības rindās vismaz līdz līguma beigām 2021. gadā.

"Es nezinu [kāpēc mani tā apsūdz]," izteica uzbrucējs. Tas pats notika Argentīnas izlasē. Iespējams, tāpēc, ka es spēlēju vienā klubā tik ilgi. Esmu kā mēbele – gan klubā, gan izlasē."

Argentīnas valstsvienības līderis arīdzan izteica vēlmi redzēt "Barcelona" klubā atgriežamies brazīlieti Neimāru.

"Neimārs ir viens no pasaules labākajiem [futbolistiem] un es gribētu, lai viņš atgriežas ["Barcelona" rindās]. Viņš ir ļoti dzīvespriecīgs, vienmēr smaidīgs. Viņš izbauda dzīvi gan laukumā, gan ārpus tā. Viņš uzlaboja garastāvokli arī citiem spēlētājiem,” labus vārdus brazīlietim veltīja Mesi.

Katalonijas klubs pērnajā vasarā mēģināja ar "Paris Saint-Germain" vienoties par 28 gadus vecā uzbrucēja Neimāra atgriešanos, taču darījums neizdevās. Viņš uz Francijas bagātāko klubu pārcēlās 2017. gada vasarā par kopējo summu 222 miljoniem eiro un parakstīja piecu gadu līgumu.

"Domāju, ka Neimārs tiešām vēlas atgriezties. Viņš nožēlo izdarīto, un pagājušajā gadā ieguldīja lielu darbu, lai atgrieztos. Uzskatu, ka [atvainošanās] ir pirmais solis, lai darījums varētu notikt," uzskata Mesi.

"Tas ir tikai normāli, ja fani par viņa iespējamo atgriešanos jūtas aizvainoti, jo kluba pamešana nebija no tām patīkamākajām. Tajā laikā arī man pašam tas nepatika, jo mēs mēģinājām darīt visu, lai pārliecinātu viņu palikt," pārdomās dalījās argentīnietis.

"Galu galā mēs visi gribam gūt uzvaras. Visi gribam uzrādīt savu labāko sniegumu, jo skatītāji vēlas redzēt kvalitatīvu futbolu un uzvaras," paturpināja Barselonas kapteinis.

"Barcelona" zvaigzne pauda cerību arī par Milānas "Inter" uzbrucēja Lautaro Martineza piesaisti komandai, kurš būtu labs aizvietotājs savainotajam Luisam Svaresam. Argentīnietis 21 Itālijas čempionāta spēlē atzīmējies ar 11 vārtu guvumiem.

Šosezon "Barcelona" Spānijas čempionātā aizvadījusi 24 spēles, kurās iekrājusi 52 punktus. Tas kataloniešus ierindo kopvērtējuma otrajā pozīcijā, par punktu atpaliekot no Madrides "Real". Čempionu līgā Barselonas klubam 25. februārī jāizvada pirmā astotdaļfināla spēle pret Itālijas čempionāta vienību "Napoli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!