Foto: AP/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola asociāciju apvienība (UEFA) pēc Čempionu un Eiropas līgu atsākšanas sezonu līdz galam apsver izspēlēt, izveidojot īsākā laika nogrieznī aizvadāmus "mini turnīrus", ziņo medijs BBC.

Jau vēstīts, ka otrdien tiks aizvadīta UEFA ārkārtas sēde, kurā Itālijas un Spānijas augstāko līgu pārstāvji izteikts vēlmi pārcelt 2020. gada Eiropas čempionātu futbolā uz vēlāku laiku, lai pirms tam varētu tikt izspēlēti pašmāju čempionāti. Tie šobrīd gandrīz visā Eiropā apturēti koronavīrusa "covid-19" dēļ.

BBC uzsver, ka Eiropas meistarsacīkstes nāksies atlikt, lai varētu izspēlēt klubu sacensības, taču visiem iesaistītajiem nāksies uzupurēties, atklājis UEFA tuvu esošs avots.

UEFA vēlas noslēgt Čempionu un Eiropas līgu sezonas, jo organizācijai jāapmierina iepriekš noslēgti turnīru pārraidīšanas līgumi. Čempionu līgas astotdaļfināla kārtā vēl jāaizvada četras atbildes spēles, bet Eiropas līgā tikai sešos pāros norisinājušies pirmie mači.

Divu spēļu sistēmas atcelšana ceturtdaļfināla un pusfināla kārtās atslogotu grafiku no vēl divām nepieciešamām maču nedēļām. Savukārt atlikušo spēļu izspēlēšana "mini turnīra" formātā dažu dienu laikā atbrīvotu klubus no ceļošanas un mazāk traucētu vietējiem čempionātiem. Šādi turnīri varētu tikt aizvadīti Stambulā un Gdaņskā, kur jau iepriekš bija paredzēti attiecīgi Čempionu līgas un Eiropas līgas finālmači.

Tomēr nav izslēgts, ka starptautiskās sacensības tiks aizvadītas paralēli vietējo līgu čempionātiem.

UEFA lēmumu atcelt visas šajā nedēļā gaidāmās Čempionu un Eiropas līgas spēles saistībā ar straujo "Covid-19" vīrusa izplatību pieņēma piektdien, 13. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!