Foto: AFP/Scanpix/LETA
Baltkrievijas premjerlīgas futbola kluba "Vitebsk" svētdien paredzētā mājas spēle pret "Smaļaviči" vienību pēc Vitebskas vienības līguma pārcelta uz citu pilsētu. Lai gan klubs lūgumu balstīja uz aukstajiem laikapstākļiem, medijs "pressball.by" ziņo, ka to iespaidojusi koronavīrusa Covid-19 izplatība Vitebskas apgabalā.

Jau ziņots, ka Baltkrievija ir vienīgā valsts Eiropā, kurā šobrīd norisinās augstākās futbola līgas spēles. Lai gan neapmierinātību par notiekošo izteica Starptautiskā profesionālo futbolistu federācijā (FIFPro), pie kuras vērsušies vairāki Baltkrievijas premjerlīgas spēlētāji, Baltkrievijas Futbola federācija (BFF) pagaidām negrasās čempionāta izspēli apturēt.

Jau piektdien sākusies Baltkrievijas premjerlīgas trešā kārtā, bet svētdien tikties bija paredzēts "Vitebsk" un "Smaļaviči" vienībām.

Vitebskas klubs gan BFF nosūtījis petīciju ar lūgumu spēli aizvadīt Smaļavičos, bet attiecīgi uzņemt 18. kārtā paredzēto abu komandu atkārtoto tikšanos. Vienība vēstulē norādījusi uz to, ka pēdējo dienu laikā temperatūra pilsētā bijusi zem 0 grādiem pēc Celsija, kas sabojājis Vitebskas stadiona zālāja segumu, ziņo BFF.

BFF prasību apmierinājusi, tiesa, svētdien paredzēto maču pārcēlusi uz Barisavas pilsētas stadionu. Savukārt 18. kārtas spēle norisināsies Vitebskā.

Klubs gan spēli lūdzis pārcelt sarežģītās epidemioloģiskās situācijas dēļ, ziņo "pressball.by".

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā konstatēti 190 inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu Covid-19, bet tam seko Vitebskas apgabals, kurā saslimuši 89 cilvēki. Visā valstī ar slimību inficējies 351 cilvēks, vēstī "tut.by".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!