Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Vācijas izlases varoņa 2014. gada Pasaules kausā Mario Geces dienas Vācijas bundeslīgas klubā Dortmundes "Borussia" ir skaitītas, sestdien raidsabiedrībai "Sky Deutschland" pavēstīja "Borussia" vienības sporta direktors Mihaels Corks.

Jau iepriekšējā kārtā Gece "Borussia" graujošajā uzvarā 4:0 pār Gelzenkirhenes "Schalke 04" laukumā devās vien uz maiņu 87.minūtē, bet pēdējā mačā 2:0 panākumā viesos pret "Wolfsburg" viņš laukumā netika pat uz maiņu. Pēc uzvaras Volfsburgā Corks paziņoja "Sky Deutschland", ka līgums pēc sezonas ar 27 gadus veco uzbrūkošā stila spēlētāju atjaunots netiks.

Kopš Lisjēns Favrs 2018. gadā kļuva par Dortmundes vienības treneri, Gece ir spēlējis reti.

Kad Gece 2013. gadā pirmoreiz pameta Dortmundi, dodoties uz Minhenes "Bayern", 2016. gadā atgriežoties komandā, tā bija pirmās lapas ziņa visā valstī. Sestdienas paziņojums bija gandrīz vai atsauce zem teksta.

"Tas nemaz nebija pārsteigums," svētdien raksta "Suddeutsche Zeitung", kamēr sporta žurnāls "Kicker" saka, ka "viss liecina par to, ka futbolista un komandas ceļi vedīs dažādos virzienos."

Dortmundes tīmekļa vietnē tas vispār netika pieminēts, un arī pats Gece to vēl nav komentējis miljoniem savu sekotāju sociālo tīklu platformās. Lielākais jautājums ir par to, kurp futbolists dosies tālāk, un bijušais Vācijas valstsvienības kapteinis Lotārs Mateuss sestdien "Sky" televīzijai minēja, ka Berlīnes "Hertha" kopā ar savu ambiciozo investoru Larsu Vindhorstu un jauno treneri Bruno Labadiju, kas ir uzvarējusi pirmajās divās spēlēs pēc sezonas atsākšanas, varētu būt laba vietējā kluba izvēle.

Berlīnes vienības ģenerālmenedžeris Mihaels Prīcs saka, ka bijušais galvenais treneris Jirgens Klinsmans izskatīja iespējamo Geces piesaistīšanu savā laikā, taču ideja nekad nav piepildījusies. "Viņam būs nedaudz jāatsakās no algas, bet es nedomāju, ka tas viņam kaitēs. Viņš ir labi nopelnījis pēdējos desmit gados, viņš mums izcīnīja Pasaules kausu, viņš ir uzvarējis četros vai piecos Vācijas čempionātos. Viņš ir veiksmes stāsta daļa."

Gecem ir viens no lielākajiem līgumiem Dortmundē, un tāds viņam gandrīz noteikti nebūs nevienā citā klubā.

Perfektas sportiskās formas trūkums, savainojumi un neiekļaušanās Favra spēles plānā ir apgrūtinājuši Geces dzīvi pirms atrādīšanās saviem nākamajiem darba devējiem. Viņš ir bijis pamatsastāvā tikai četrās no 27 šīs sezonas līgas spēlēm, kā arī nav devies laukumā 14 citos mačos. Piektdien Favrs piebilda, ka viņa piekoptā 3-4-3 spēles sistēma laukumā "Gecem nav ideāla". Koronavīrusa pandēmija ir padarījusi lietas vēl sarežģītākas.

Tomēr pirms Geces aiziešanas no komandas Corks tic, ka spēlētājam šajā sezonā komandā vēl būs nozīmīga loma. Varbūt pat jau otrdien divu grandu "Borussia" un "Bayern" cīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!