Anglijas premjerlīgas līdervienības "Liverpool" futbolisti pirmdien savā stadionā "Anfield" vienojās protesta akcijā, vēršot uzmanību uz Džordža Floida slapekavību ASV, kas izraisījusi masu nekārtības.

29 "Liverpool" futbolisti pirmdien stadiona centrā pietupās uz ceļgala, kas pēdējos gados ir plaši zināma protesta forma. Sociālajos tīklos bilde ievietota ar parakstu "Unity is Strenght. #BlackLivesMatter" (Vienotībā ir spēks. #MelnādainoDzīvībasIrSvarīgas).


Masveida protesti un vandālisms ASV izcēlās pēc tam, kad Mineapoles policists Dereks Šovens, pārkāpjot policistu pilnvaras un reglamentu, aizturēšanas laikā nogalināja aizdomās turēto afroamerikāni Džordžu Floidu. Tiesībsargs ignorēja par viltotas 20 ASV dolāru banknotes apsūdzētā lūgumus noņemt kāju, jo nespēj paelpot, kā rezultātā Floids nomira. Incidents norisinājās uz ielas gaišā dienas laikā un to nofilmēja vairāki aculiecinieki.

Protesti un nekārtības ASV risinās jau vairākas dienas. Trīs lielpilsētās – Mineapolē, Atlantā un Sietlā – protesti svētdien naktī pārvērtās grautiņos, kuros dedzinātas mājas un mašīnas, kā arī norisinājās zagšana milzīgos apmēros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!