Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovsks piektdien ieraidīja bumbu savos vārtos Polijas pēc spēka otrās līgas spēlē, kamēr viņa pārstāvētā komanda Ņidzicas "Termalica" cieta zaudējumu.

"Termalica" mājās ar 1:3 (1:2) atzina Ņepolomices "Puszcza" pārākumu.

Gutkovskis bumbu savos vārtos ieraidīja 19.minūtē, kad pēc pretinieku piespēles soda laukumā izklupienā centās to izsist ārā. "Termalica" nonāca iedzinējos ar 0:1 un turpmākajā mača gaitā neatspēlējās.

Latvijas futbolists tiks nomainīts spēles 63.minūtē.

Viņš šosezon guvis 12 vārtus, kas turnīra labāko snaiperu sarakstā dod dalītu otro vietu.

Gutkovska komanda ar 39 punktiem 28 punktiem ir sestā. Trešās līdz sestās vietas īpašnieces sezonas beigās aizvadīs "play-off" cīņas par vienu ceļazīmi uz ekstraklasi, kur automātiski iekļūs divas labākās vienības.

Tikmēr Latvijas izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors turpina dziedēt traumu, kamēr viņa pārstāvētā Gdiņas "Arka" Polijas augstākās līgas jeb ekstraklases otrā posma otrās grupas spēlē viesos ar 2:3 (0:2) piekāpās Čenstohovas "Rakow", kuru nākamajā sezonā pārstāvēs Gutkovskis.

Šteinbors guvis kājas ikra muskuļa savainojumu, un viņu pēdējās trīs spēlēs aizstājis 23 gadus vecais Marcins Staniševskis.

Latvijas vārtsargs Polijas čempionātā bija laukumā 111 spēles pēc kārtas, bet kopumā piedalījies 126 mačos. Iespaidīgā sērija Šteinboram sākās 2017.gada aprīlī.

Otrā posma otrajā grupā Gdiņas futbolisti ar 33 punktiem 33 spēlēs ieņem sesto vietu starp astoņām komandām, bet pirmais piecinieks, kas nodrošinās palikšanu ekstraklasē, ir piecu punktu attālumā.

Pēc aizvadītām 30 spēlēm čempionāta komandas tika sadalītas divās daļās, un cīņu par medaļām un Eirokausiem turpina astoņi vadošie klubi, kur vidū ir arī pussarga Kristera Tobera pārstāvētā Gdaņskas "Lechia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!